banner913
banner932
banner1012

Tarihi binalar bakım bekliyor

banner1020

Ayaklı Gazete’ye ulaşan bazı vatandaşlarımız, son zamanlarda Lefkoşa’nın en eski yerleşim yeri olan Surlariçi bölgesinde yürüyüş yaptıklarını ancak gördükleri manzaralar karşısında içlerinin eridiğini ifade ederek bize gönderdikleri fotoğraflarla bunun sebebini paylaştılar.

banner974
Tarihi binalar bakım bekliyor

banner971

 

Vatandaşlarımız, Surlariçinde bulunan eski tarihi binaların bakımsızlık nedeniyle yıkılmaya devam ettiğini dile getirerek “Fotoğrafta da görüldüğü gibi birçok tarihi bina bu şekilde sıvaları dökülüyor. Bu gidişle birer birer çökecekler. Bu binalar ülkemiz turizmine kazandırılmalıdır” diye konuştular.

Dünyanın birçok yerleşim yerinde bu şekilde tarihi binların koruma altında olduğunu ve restore edilerek, ya butik otel olarak kullanıldığını veyahut bir sergi salonu olduğunu ifade eden vatandaşlarımız, ancak ülkemizde bu tür tarihi eserlere sahip çıkılmadığını savundular.

Özellikle Surlariçi bölgesinde kalan geliri düşük kişilerin bu evleri tamir etmediğini ve hor kullandığını savunan vatandaşlarımız, bu konuda yetkilileri göreve davet ederek bu binalara sahip çıkılmasını istediler.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.