banner913
banner932
banner1012

Öğrencilerin derdi ev kiraları

banner1020

banner974
Öğrencilerin derdi ev kiraları

banner971

Ayaklı Gazete’ye ulaşan bazı üniversite öğrencileri, ülkemizde her geçen gün yükselen ev kiraları ile ilgili görüşlerini paylaşarak sitemlerini dile getirdiler.

Özellikle Lefkoşa’da ev kiralamak isteyen öğrenci veya çalışan olsun en az 1000 TL’yi gözden çıkarması gerektiğini bunun da sadece 1+1 daireler için istendiğini belirten öğrenciler, üç kişi kalacak öğrencilerin ise en az 2+1 daire kiralaması gerektiğini kaydettiler.

Normal bir eve, yani 2+1 daireye neredeyse 1500 TL istendiğini dile getiren öğrenciler, kendilerinin Türkiye’de ailelerinin kaldığı evlerinin 700 TL olduğuna vurgu yaparak, bu kadar yüksek fiyatlarda ev kiralayarak okumanın çok zor olduğunu ifade ettiler.

Ev kiralayanların biraz insaflı davranmasını isteyen öğrenciler, bu gidişle öğrencilerin KKTC’ye gelmek yerine başka yerlere kayıt yaptıracağını sözlerine eklediler.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.