banner913
banner932
banner1012

Mesarya çiftçisi perişan oldu

banner1020

Ayaklı Gazete’ye ulaşan Mesarya köylerinden bazı çiftçi vatandaşlarımız, geçtiğimiz hafta yağan sağanak yağmurlar sonrasında Güney Kıbrıs’tan gelen dereler neticesinde Kanlı Dere’nin geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da kendi ekinlerine zarar verdiğini dile getirerek, sitemlerini paylaştılar.

banner974
Mesarya çiftçisi perişan oldu

banner971

Kanlı Dere’nin İnönü Kavşağı bölgesinden itibaren taşarak tarlalardaki ekinlerin sular altında kaldığını belirten Mesaryalı çiftçiler, bu suların değerlendirilmemesi nedeniyle kendilerinin büyük zarara girdiklerini dile getirdiler.

Su basan yerlerin ekinlerinin çürüdüğünü iddia eden çiftçiler “İnönü bölgesinden Mağusa’ya kadar yüzlerce hatta binlerce dönüm ekili arazi sular altında. Ancak bu zararı karşılayacak bir merci yok” diyerek yetkililerin sessiz kalmasına isyan ettiler.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.