banner913
banner932
banner1012

Medyanın başarılı ismi Tokay, TDP’den aday

banner1020

Ülkemizin genç ve başarılı gazetecilerinden Elmas Tokay, erken genel seçimde yarışacak adaylar arasına girdi. Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) tarafından aday olması için yoğun baskı gören Elmas Tokay, bu teklifi reddetmedi ve seçim için çalışmalarına başladı. Tokay’ın, Girne bölgesinden seçime katılacağı öğrenild Çevresi tarafından çok sevilen biri olan Elmas Tokay’ın adaylığıyla ilgili her kesimden büyük destek almaya başladığı öğrenildi.

banner974
Medyanın başarılı ismi Tokay, TDP’den aday

banner971

Elmas Tokay kimdir?

10 Temmuz 1980 tarihinde Lefkoşa’da doğdu. Yüksek öğrenimini Demokratik Kongo Cumhuriyeti’ndeki Kinshasa Üniversitesi’nde tamamladı. İletişim sanatları üzerine eğitim aldı. Fransa’da ve Belçika’da, iletişim sanatlarıyla ilgili çeşitli kurslara katıldı. 2006 yılında çalışma hayatına başladığı Kıbrıs Gazetesi’nde halen muhabir olarak görev yapmaktadır.

Küçük yaştan beri Kıbrıs Folkloru ve gelenekleriyle ilgili kendini geliştirmiş, bu alanda çalışan birçok dernekte aktif rol alan Tokay, şu anda Kıbrıs Türk Halk Dansları Federasyonu’nun basın danışmanlığını yürütmektedir.

Elmas Tokay, bir dönem KIBRIS TV’de yer alan ve ülkemizdeki köyleri gezerek, Kıbrıs kültürünü yansıtan “Benim Adım Kıbrıs” programını hazırlayıp sunuculuğunu da yapmıştır.

Şu anda Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği Yönetim Kurulu üyesi ve Dış İlişkiler Sekreteri görevini de yürütmekte olan Tokay, Rum gazetecilerle birçok ortak etkinlikte görev aldı. Elmas Tokay bir çocuk babasıdır.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.