banner913
banner932
banner1012

Lefkoşa’da hurmalar teker teker kuruyor

banner1020

Ayaklı Gazete’ye ulaşan bazı Lefkoşa sakini vatandaşlarımız, son zamanlarda Lefkoşa içinde bulunan neredeyse asırlık hurma ağaçlarının birer birer kuruyarak koptuklarını bile getirerek görüşlerini bizlerle paylaştılar.

banner974
Lefkoşa’da hurmalar teker teker kuruyor

banner971

Hurma ağaçlarının son yıllardaki en büyük düşmanı olan Kırmızı Palmiye Böceği’nin Lefkoşa'daki hurmaları da sardığını savunan vatandaşlarımız, “İki yıldır Lefke'de yüzlerce hurmanın sonunu getiren bu illet, şimdi Lefkoşa'da.” dediler.

Bu gidişle Lefkoşa’da dikili hurma ağacı kalmayacağına dikkat çeken vatandaşlarımız, “Önceliklerimiz her zaman başka ama bu adanın önemli sembollerinden biri olan hurmaları kurtarmak için hükümetimiz ne zaman ciddi adımlar atmaya başlayacak acaba” diye sorguladılar.

Hurmaların bir an önce Lefke’de yapıldığı gibi ilaçlamaya tabi tutulması gerektiğini ifade eden vatandaşlarımız, Lefke’de iki yıl süren ilaçlama sonucunda böceğin hurmalardan uzaklaştığını iddia ettiler.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.