banner913
banner932
banner1012

Kendi müşterisinin çekinden bile masraf alınır mı?

banner1020

Ayaklı Gazete’ye ulaşan bir vatandaşımız, son zamanlarda özellikle Türkiye kökenli bankaların uyguladığı vergilendirme politikasının gerçekten de insanları bezdirdiğini dile getirerek, bu konuyla ilgili KKTC Merkez Bankasına çağrıda bulundu.

banner974
Kendi müşterisinin çekinden bile masraf alınır mı?

banner971

Vatandaşımız, bazı TC kökenli bankaların, örneğin Garanti Bankası’nın, kendi şubesinden yazılan bir çeki bozmak için bile 35 TL masraf talep ettiğini belirterek “Bu durum Fasıl 262 Poliçeler Yasası’na göre yasal değildir. Bir banka kendi müşterisine çek defteri verirken dilediği şartları dikte edebilir ve her çek adedi için masraf da alabilir ancak çeki elinde bulunduran kişi usulüne uygun olarak ilgili şubeye ibraz ederse bunu masrafsız bozmak yani onore etmek zorundadır” dedi.

Çeki ibraz eden kişi o bankanın müşterisi olmayabileceğini ve onunla bir anlaşması da olmadığını söyleyen vatandaşımız “Ancak bu bankanın bir müşterisine çek defteri vermişse, yasaya uygun ibraz edilen çeki de masrafsız onore etmek zorundadır. Benden söylemesi. Bir pireye bir yorgan yakacak avukat var mı?”

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.