banner913
banner932
banner1012

İki kat fiyat farkı nasıl olur?

Ayaklı Gazete’ye ulaşan bazı vatandaşlarımız, kış aylarıyla birlikte artan gribal enfeksiyonlar ve nezle gibi hastalıklara karşı kullanılan ilaçlardan bazılarının fiyatlarının ülkemizde uçtuğunu dile getirerek bize gönderdikleri bir fotoğrafla sitemlerini paylaştılar.

banner974
İki kat fiyat farkı nasıl olur?

banner971

 

Özellikle Ocak ayı ile birlikte ülke genelinde görülen grip salgınları nedeniyle gerek kendilerinin gerekse çocuklarının kullandığı fotoğraftaki burun spreyini ülkemizdeki eczanelerden 60-66 TL arasında satın aldıklarını söyleyen vatandaşlarımız, ancak Türkiye’de bu spreyin fiyatının ise 30 ile 35 TL arasında olduğunu öğrendiklerini kaydettiler.

Bu fiyat farkının neden olduğunu sorgulayan vatandaşlarımız, “İki kat fiyat farkı nasıl olur anlamıyoruz. Ülkeye girerken yüzde 20 vergi eklensin, yüzde 20 de taşımacılık ve KDV’si eklensin. Fiyat bu kadar artmaz. Ancak anlaşılan o ki bizim eczaneler yüzde 50 kazançla bu ürünleri satıyorlar” diyerek sitem ettiler.

Bu konuda ilgili bakanlığın denetim yapıp yapmadığını sorgulayan vatandaşlarımız, herkesin enayi yerine konulmaması gerektiğini sözlerine eklediler. 

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hüseyin Becer - 5 yıl önce
Bu ilacın ayni üretici firma tarafından üretilip üretilmediğine bakmak lazım. Avrupa menşeyi olanlar bazen daha pahalı olur. Türkiye’de depo fiyatı parekente fiyatın çok altındadır. Onun için buradaki fiyatlarla fazla bir fark olmaması lazım.