banner913
banner932
banner1012

Hurmalar birer birer tükeniyor

banner1020

Ayaklı Gazete’ye ulaşan bazı doğa sever vatandaşlarımız, ülkemizin önemli ağaçlarından biri olan hurma ağaçlarının son zamanlarda birer birer kuruyarak azaldığını ifade ederek bu konuyla ilgili son şahit oldukları bir olayı bizlerle paylaştılar.

banner974
Hurmalar birer birer tükeniyor

banner971

Ülkemizin en eski binalarının bulunduğu Lefkoşa’daki Sarayönü bölgesindeki Mahkemeler içerisinde bulunan neredeyse yarım yüzyıllık hurma ağacının geçtiğimiz günlerde gürültüyle devrildiğini ifade eden bölge sakini vatandaşlarımız, “Fotoğrafta da görüldüğü gibi neredeyse 20 metreye varan uzunluğu ile bir çınar gibi Mahkemeler bahçesinde bulunan hurma ağacı sabah saatlerinde yağmur sonrasında devrildi. Bu ağacın devrilmesinin nedeni yağmur olamaz zira bu ağaç ne yağmurlar ve fırtınalar gördü. Bizce devrilmesinin en büyük nedeni son yıllarda hurmalara zarar veren böceklerdir.” diye konuştular.

Bu böceklere karşı ilaçlama veya gerekli mücadele yapılmazsa ülkede hurma kalmayacağını ifade eden vatandaşlarımız yetkilileri göreve davet ettiler.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.