banner913
banner932
banner1012

Güngör bölgesinde cam kese böceği alarmı

banner1020

Ayaklı Gazete’ye ulaşan bazı doğa sever vatandaşlarımız, son iki yıldır bereketli yağmurlar nedeniyle doğanın her tarafından bereket fışkırdığını ancak doğada bulunan bazı zararlı böceklerinden hiç durmadan tahribata devam ettiklerini dile getirerek geçtiğimiz günlerde Taşkent – Göngör arasındaki ormanlık bölgede dolaşırken şahit olduklarını bizlerle paylaşarak endişelerini dile getirdiler.

banner974
Güngör bölgesinde cam kese böceği alarmı

banner971

 

Vatandaşlarımız Taşkentin güney doğusundaki Güngör (Gutsevendi) bölgesindeki çam ağaçları çam kese böceği istilası altında olduğunu gözlemlediklerini belirterek bununla ilgili fotoları bizlerle paylaştılar.

Bu bölgede bulunan genç çam ağaçlarının çam kese böceği istilasına uğradığını ve bu böceklerle kısa zaman içerisinde mücadele edilmezse buranın kuruyacağını gözlemlediklerini söyleyen vatandaşlarımız “Orman Dairesi kısa zamanda bu bölgeye ilaçlama yapması şart. Bu güzel genç ormanımızı kaybetmemiz gerekiyor” diyerek yetkililere çağrıda bulundular.

Ülkemizin orman fakiri olduğunu unutmamak gerektiğini sözlerine ekleyen vatandaşlarımız her ağacın ülkemiz için değerli olduğunu vurguladılar.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Orman Dairesi - 4 yıl önce
Konu hakkında daha fazla ve sağlıklı bilgi istiyorsanız lütfen ALO 177'den Daire Müdürü ile yüz yüze görüşerek bilgi alabilirsiniz.