banner913
banner932
banner1012

Genç kızın Lefkoşa sokaklarında yaşadığı korku dolu anlar

Ayaklı Gazete’ye ulaşan bir vatandaşımız, Lefkoşalı bir genç kızın önceki akşam Dereboyu sokaklarında yaşadığı korku dolu anları paylaştığı duygu ve düşünceleri bizlerle paylaşarak ülkemizin son halini bizlerle paylaştı.

banner974
Genç kızın Lefkoşa sokaklarında yaşadığı korku dolu anlar

banner971

 

İşte genç kızın paylaştığı yazı:

“Yaklaşık 1-1:30 saat önce adanın en işlek caddelerinden biri olan Dereboyu’nda başıma gelen bir olayı sizlerle paylaşmak isterim. TDP ilçe binasının önünde beni alması için babamı beklerken yabancı uyruklu biri rahatsız edici uzun süreli bakışlarıyla önümden geçip mükemmel karanlık sokaklarımızda ilerledi. Korku içinde “olabilir bende yoldan geçerken birilerine bakmıyor değilim” cümlesini içimden iki kere tekrarlayıp kendimi sakinleştirmeye çalıştım. Ardından karanlığın içinden dönüp tekrar yolun karşı tarafından olduğum yere doğru ilerlediğini fark ettim, hemen ana yola yüzümü dönerek hızlı adımlarla yürümeye başladım. Yolun karşısında bulunan evde oturan ev sahipleri olayı anlayıp “abim tamamsın? Her şey yolunda mı?” Diye sorar sormaz hemen yanlarına koştum ve bana durumu fark ettiklerini korkmamam gerektiğini ve ailem gelene kadar orda durabileceğimi söylediler. Peki o insanlar orda olmasaydı? 17 yıldır bu adada yaşayan biri olarak gece 22:00, 23:00, 00:00 gibi geç saatlerde sokakta ailemi beklediğim çok olmuştur fakat ilk defa kendimi bu kadar huzursuz ve güvensiz hissettim Daha sabah gözümüzü açar açmaz bir cinayet haberi ile uyandık. Peki sözüm siz yönetenlere/yönetilenlere halen daha yabancılar için bir denetleme mekanizması oluşturmayı düşünmüyor musunuz? Adada günden güne artan çeteleşmenin farkında değil misiniz? Bu ülkeye giren/çıkan insanları nasıl denetlemeyi düşünüyorsunuz? Başımdan geçen bu olayın sonu daha farklı bitseydi nasıl bir hesap verecektiniz? Ne zaman ki insanların umutları ve çareleri tükenir işte tam o noktada insanlar suça yönelir bence, ve bizim insanların umutlarını tüketmek yerine onlara umut olmamız gerekir. Tepkimin ırkçılık yapmışım gibi algılanmasını istemem sadece söylemeye çalıştığım bu insanlar bizim ülkemizde üniversitelere yazılıyorlar ve bir çoğunun okullarda kaydı olmasına rağmen yıl boyunca okula gitmiyorlar. Peki o halde bu insanlar bir yıl boyunca hangi şartlarda bu adada kalıyorlar? Eğer işçiyseler hangi şartlar altında işletiliyorlar? Bunların hepsi bugün konuşup kontrolü elimize almamız gereken konular aksi takdirde ilerde gerçekten çok üzücü durumlar ile karşı karşıya olacağız.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hasan demiralp - 5 yıl önce
Zaten tüm olumsuzluklar k.k.t.c de hükümetçilik oynayanlar bu adayı tam yaşanmaz hale.getirene kadar icraat yapmamaya and iştiler herhalde.halk gerekeni yapmazsak yöneticilik oynayanların hiçbirşey yapacakları yok.
Avatar
mehmet ERGÜN - 5 yıl önce
polisiye tedbirler artırılmalı.devriye kontrolleri sık sık yapılmali.
Avatar
Cansu DOĞAN - 5 yıl önce
Gazimağusa Daü festivalindeydim.Güzel bir vakit geçirip oradan ayrıldım.Arabam park sorunu olduğu için uzaktaydı.Yolda yürürken siyahi bir öğrenci beni arabama kadar takip edip ona karşılık vermeme rağmen bana konuşmaya çalışıyordu.Allahtan karşıma tanıdık bir arkadaşım çıktı ve hemen onun yanına gittim sonra zaten arkadaşımı görünce arkasını dönüp uzaklaştı. Demem şu ki doğdum ve bu yaşıma geldim geleli Ada’mda hiç böyle bir şeye rastlamamıştım. Üzgünüm diğer ülkelerden farkımız kalmadı her Allah’ın günü kötü haberlerle uyanıyoruz. Allah hepimizi korusun