banner913
banner932
banner1012

Çevreye verilen zararın farkında değiller mi?

banner1020

Ayaklı Gazete’ye Güzelyurt’tan ulaşan bazı duyarlı vatandaşlarımız, ülkemizde bazı sebze veya meyve üreticilerinin çevre konusunda oldukça bilinçsiz olduklarını dile getirerek, bizlere gönderdikleri bir fotoğrafla sitemlerini paylaştılar.

banner974
Çevreye verilen zararın farkında değiller mi?

banner971

 

 

Vatandaşlarımız, geçtiğimiz gün havanın güzel olmasını fırsat bilerek hem avlanmak hem de doğada yürüyüş yaparak rahatlamak amacıyla dolaştıklarını belirterek fotoğrafta görülenleri bir portakal bahçesinin yanında çektiklerini anlatarak “Fotoğrafta da görüldüğü gibi atılan zirai ilaçların boş poşet veya şişeleri etrafa gelişi güzel bırakıldı. Bu poşet veya plastik şişeler bir yağmur sonrasında doğaya karışacak ve birçok hayvanın zarar görmesine neden olacaktır” dediler.

Ama esas sorunun bu şekilde bırakılan zirai ilaçların yer altı sularına karışması sonucunda ortaya çıkacağını vurgulayan vatandaşlarımız, “Bu zira ilaç şişeleri ile poşetlerinin toplu bir şekilde imha edilmesi gerektiğini üreticiler bilmeli. Bu bilinci ise Tarım Dairesi veya zirai ilaç satıcıları üreticilerin aklına sokması lazım” diye konuştular.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.