banner913
banner932
banner1012

Balıkçı ağlarına takılan testilerin gizemi ne?

banner1020

Ayaklı Gazete’ye ulaşan Mağusa'ya bağlı İskele Balıkçı Barınağı'ndan bir balıkçı, bir süreden beridir denizden ağlarını toplarken ağlarına takılan şeylerle ilgili görüşlerini bizlere aktararak yetkililerden yardım talep etti.

banner974
Balıkçı ağlarına takılan testilerin gizemi ne?

banner971

Balıkçı vatandaşımız, balık ağlarını denizden toplarken balık ağlarına saksıların takıldığını ifade ederek, daha önce de aynı bölgede avlanırken balık ağlarına yine bu saksılardan takıldığını ve Tarihi Eserler Dairesi ile polisi bu konuda bilgilendirdiğini kaydetti.

Ancak Tarihi Eserler Dairesi'nin yaptığı kontrolde saksıların üzerinde herhangi bir motif veya yazı olmadığından tarihi eser sayılmadığını kendisine söylendiğini belirten balıkçı vatandaşımız, saksıları kendisine geri verdiklerini anlattı.

Dün sabah yine balık ağlarını denizden toplarken balık ağlarına yeniden saksılar takıldığını yineleyen balıkçı vatandaşımız, yeniden polisi arayarak ağların üzerinde saksılar olduğunu söylemesi üzerine polisin bu kez devreye girdiğini ve İskele Limanı'nda denizden çıkan saksıları alıp araştırma yapmaya götürdüğünü kaydetti.

Bu saksıların tarihi eser olması durumunda o bölgenin turistik bir zenginlik olabileceğini dile getiren balıkçı vatandaşımız, ilgilileri göreve davet etti.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.