banner913
banner932
banner1012

Amatör balıkçılara kısıtlama mı geliyor?

banner1020

banner974
Amatör balıkçılara kısıtlama mı geliyor?

banner971

Ayaklı Gazete’ye ulaşan bazı amatör balıkçı vatandaşlarımız, hazırlanan yeni bir yasayla amatör balıkçılığın durdurulmaya çalışıldığını iddia ederek, aldığı bilgileri bizlerle paylaştı.

Dün sabah yaşadığı bölgedeki Hayvancılık Dairesi’ne gittiklerini anlatan balıkçılarımız, “Orada yeni gündeme gelen yasa tasarısı ile ilgili oradaki sorumlu arkadaşımızla kısa bir sohbet ettik. Gündeme gelen konu çok ciddi bir konudur” dediler.

Daha sonra bu konu ile ilgili KKTC Avcılık Federasyonu Başkanı ile de ayrıca görüştüklerini aktaran amatör balıkçı vatandaşlarımız “Bu konuda bir kazanım elde etmezsek en kısa sürede ciddi bir eylem hazırlığı yapmamız gerekecek. Çünkü planlanan yasa tasarısı ile amatör av yapan tekneler denize haftanın sadece belli günleri inebilecek ve av yapabilecek” diye konuştular.

Bu konuyla ilgili çok acil eylem planı yapacaklarını belirten vatandaşlarımız, yeni yasa tasarısına göre haftanın belirli günleri denize inmenin amatör balıkçıların önünü kesmek anlamı taşıdığını kaydettiler.

Hazırlanan bu yasa tasarısının kendilerine denizi bir hobi edinen kişileri engelleme anlamı taşıdığını ifade eden vatandaşlarımız, “Böyle saçma bir karar kabul edilemez. Biz gençlerimiz aman kötü şeylere bulaşmasın kendilerine ve çevrelerine yararlı bir uğraşta bulunsunlar diye çabalarken bunların yapmaya çalıştığı çok yanlış ve saçma şeyler” diyerek tepkilerini bizlerle paylaştılar.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.