banner913
banner932
banner1012

Ailece kalkınacaklar

banner1020

banner974
Ailece kalkınacaklar

banner971

Ayaklı Gazete’ye ulaşan haberlere göre, Kalkınma Bankası’nda bir süreden beridir devam eden iç gerginlik son açıklanan şube müdürü münhaliyle tavan yaptığı bildiriliyor.

Dörtlü koalisyon hükümeti döneminde Kalkınma Bankası Genel Müdürü olan Saffet Barutçu’nun, eski görevi olan şube müdürlüğü için münhal ilan ettiği ve Barutçu’nun bu göreve yönetim kurulu Sekreteri olan eşi Özlem Barutçu’yu getirmeye çalıştığı iddia edildi.

Geçen hafta Meclis’ten geçen Kalkınma Bankası Değişiklik Yasası’yla atamanın kılıfının da hazırlandığı ileri sürüldü. Yapılan yeni yasaya göre kadrosunda en az iki yıldan az görev yapanlar Yönetim Kurulu tarafından atanmadan önceki yerine dönecek. Zira münhal sonrası Genel Müdür Barutçu’nun eşi şube müdürü olarak atanırsa, Saffet Barutçu, daha önce görev yaptığı şube müdürlüğüne dönemeyeceği kesinleşti.  Barutçu’nun boş kadro olmadığı için otomatik olarak müşavir olacak. Bir başka ifadeyle bir taşla iki kuş vuracak.

Bu arada Şube Müdürlüğü için açılan münhalin sınavının sözlü mülakat olacağı ve sınav komitesinde Kalkınma Bankası Müdürü Saffet Barutçu’nun da olacağı bildirildi.

Bu konuda kendi bakanlığına bağlı olan Kudret Özersay’ın nasıl bir tavır ve hareket yapacağı merakla bekleniyor.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.