banner913
banner932
banner1012

Avrupa Parlamentosu'ndan Gianni Pittella rüya görürken


Metin FAHRİOĞLU

Metin FAHRİOĞLU

Okunma 30 Nisan 2016, 12:54

Alithia gazetesinin haberine göre  ; Kıbrısta temaslarda bulunan  Avrupa Parlamentosu Sosyalistler ve İlerici İttifakı Grubu  Başkanı  Gianni Pittella 23 Mart günü GKRY Lideri Anastasiadis ile gerçekleşen  görüşmesinin ardından  yapmış olduğu açıklamada: Duvarların yıkılabileceğine  inandığını dile  getirdi ve  Kıbrısın yeniden  birleşmesinin  önemine vurgu yaptı. Kıkrısın yeniden birleşmesinin  Avrupa için çok önemli olduğunu dile getiren Pittella, Avrupa için çok hassas ve çok zor bir dönemde bu birleşme harika olacak dedi.

24 Mart günü de AP Sosyalistler ve Demokratlar İlerici İttifakı Grubu Başkanı Pitella, KKTC Cumhurbaşkanı sayın Mustafa  Akıncı ve  CTP-BG Genel Başkanı sayın Mehmet Ali  Talat ile de ayrı ayrı görüşme yaptı. Bu görüşmelerde , Kıbrıstaki barış ve birleşme sürecine  yardımcı olmak için  Adada  bulunduğunu  söyleyen  Pittella : Adada sorunun AB değerlerine  uygun bir çözüme  kavuşturulmasına destek verdiklerini dile getirdi.

Dikkat edilecek olursa Anastasiadisin ve de Pittellanın söyledikleri örtüşüyor ve her ikisi de hedefin Federal bir devlet değil, üniter bir devlet olduğunun mesajını veriyor.

Dahası var!..  Pittella, yeniden birleşme  sürecine  yardımcı olmak için  Adada  bulunduğunu  söyledi.  Kıbrısta duvarların  yıkılabileceğine  iki toplumun  en sonunda  birlikte yaşayabileceğine inandığını söyledi.

Pittella bu sözleri söylerken uykulu muydu acaba? Kıbrısta duvarlar mı var da biz bilmeyiz ? Kıbrısta dünyanın her yerinde olduğu gibi sınırlar vardır, duvarlar değil.

Pittella  Kıbrısın yeniden birleşmesi derken  Kıbrıs Türk halkına yönelik olarak Rum-Yunan ağzı ile konuşuyor.  Pittella Rum-Yunan lobisinin tezlerine destek veriyor.

Kıbrısta hiçbir dönemde Türkler ve Rumlar birleşmedi, bir arada yaşamadı.   Bu her dönemde her köyde ve kentte  her iki halkın kahveleri , kulüpleri ve mahalleleri ayrı idi, iç içe bir yaşam yoktu. Şimdilerde ikide bir yeniden birleşmeden   söz edilmesi yanlıştır. Belli ki Pittella ve diğerleri yüzeysel bilgilerle konuşuyorlar, Kıbrısta dün ve bugün olan gerçekleri bilmiyorlar. 

Diğer yandan  9 Nisan tarihli Politis gazetesinin haberine göre  GKRY Dışişleri bakanı Yoannis Kasulidisin  Fransaya yaptığı ziyaret  sırasında  Fransa Dışişleri Bakanı  Jean-Marc Ayrault Kıbrısın  yeniden birleşmesinin  , Avrupa için  iyimser bir mesaj  ve tarihi öneme sahip  bir  olay olacağını söyledi.

Fransa Dışişleri Bakanı  Ayrault , GKRY  Dışişleri Bakanı Kasulidisin  Fransa ziyareti sırasında  kendisine  yaptığı ziyaretteki açıklamalarında    Fransanın  , Kıbrısta  AB müktesebatı ile uyumlu  , Avrupa ilkeleri temelindeki   bir çözüme   tam destek verdiğini  kaydetti.  

Habere göre  Ayrault , adanın yeniden birleşmesinin  , içinde bulunduğu zor dönemde Avrupanın  geleceğiyle ilgili  endişeli olan  Avrupalılara  umut vereceğini ifade etti.

Dikkat edilirse  hem Fransa Dışişleri Bakanı   Ayarult ve hem de   AP   Sosyalistler ve İlerici İttifakı Grubu Başkanı Gianni Pittella  neredeyse ABnin geleceğini Kıbrısın birleşmesinde görüyorlar. Demek ki ABnin geleceği karanlıktır …

AP Sosyalist ve İlerici İttifakı Grubu Başkanı Gianni Pittella  ve Fransa Dışişleri Bakanı Ayarult rüya görüyorlar…

Kıbrıs Türk halkı olarak diyoruz ki, Kıbrısta mevcut gerçekler vardır.  1974den beri Kıbrısta barış ve huzur vardır.  Kıbrısta bağımsız ve egemen iki devlet vardır. 

 

KKTC , olası bir siyasi çözümde   Kıbrıs Türk Halkının   mihenk  taşıdır.      Kıbrıs Türk  halkı için  KKTCnin  alternatifi yoktur. KKTC ilelebet yaşayacaktır ve tanınacaktır…

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.