banner913
banner932
banner1012

Eşcinsel olduğunu açıkladı

banner1020

banner974
Eşcinsel olduğunu açıkladı

banner971

Britanyalı dünya şampiyonu ve olimpiyat ikincisi atlet Colin Jackson, eşcinsel olduğunu belirtti..
Yayınlanan “Rainbow Heroes” adlı belgesel için verdiği röportajda eşcinsel olduğunu ilk kez açıkça ifade eden ve Britanya İmparatorluk Nişanı sahibi 50 yaşındaki BBC sunucusu Jackson, yaşadığı süreci anlattı.
1988 Seul’de 110 metre engellide gümüş madalya kazanan, 1993 Stuttgart, 1999 Sevilla’da 110 metre engellide ve 1999’da Maebashi’de salon atletizm şampiyonasında 60 metre engellide dünya şampiyonluklarını elde eden ve bununla birlikte 1990-2002 arası 110 metre engellide üst üste dört kez Avrupa şampiyonu olan Jackson, medyaya ilk kez eşcinsel olduğunu açıklarken ailesine ise 2006’da açıldığını söyledi.
Yarıştığı döneme damga vuran sporcu, bir gazetede eski partnerinin açıklamalarıyla eşcinsel olduğu üzerine bir haber çıktığını ve ebeveynleriyle bu vesileyle ilk kez bu konuda diyaloga girdiğini söyleyen Jackson o günü şöyle anlattı: “Onları mutfakta bekliyordum. Geldiler ve oturdular. Annem yüzümü bakıyordu ve oldukça endişeliydim. Ancak bu onları ‘alt üst’ etmemişti. Annem, ‘İlk olarak haber doğru mu’ diye sordu. ‘Doğru’ dedim, inkar edemezdim. Ve o bana baktı, ‘Neden insanlar bu kadar kaba’ dedi. O an muhteşem bir ailem olduğunu anladım.”

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.