banner913
banner932
banner1012

ASKERLİK YAPMAYAN SAHTE VATAN SEVİCİLERİ VE SAĞLADIKLARI RANTLAR…


Ahmet İşcan

Ahmet İşcan

Okunma 01 Haziran 2017, 09:34

Kuzey  Kıbrıs  Türk  Cumhuriyeti nde  vatan -  millet  - bayrak  ve  anavatan  edebiyatının  arkasına  saklanan  sahte   vatan  sevicilerinin  bazılarının   ASKERLİK   YAPMADIKLARINI  BİLİYORUZ.

Gerçek  vatanseverler  yanında  bu  gibi  çıkar  ve  menfaat  artıkları  maalesef  fosil  gibi  her  an  her  yerden  karşınıza  çıkabilecek  yapıdadırlar. Bunların  en  önemli  özelliği  HER  DEVRİN  ADAMI  OLMALARIDIR.

Sanki de   bukalemun  tanımı  tamda  bunlar  için  yapılmıştır. Kimisini  , siyasette,  kimisini  , ticarette kimisini, her  türlü  AKÇALI   İŞLERDE  görebilirsiniz..

Değerli  okurlarım:

Bir  düşünün  ülkemizin asker  ihtiyacı  alabildiğine  artmış  durumdadır. Güvenlik  kuvvetleri  komutanlığının   ülke  sınırlarını  koruma  yanında  çeşitli alanlarda  değerlendirdiği    er  , erbaş  ve  yedek  subay  ihtiyacı  olan  insan  gücü  gençlerimiz  maalesef   bedelli  ve  yurt  dışında  31  yaş  üstüne  gelmiş  olanlara  imtiyazlar  tanınmaktadır. 

49   yaşını  geçmiş   olanlar  ise  tamamen  askerlik  hizmetinden  muaf  tutulmaktadırlar.   Yurt  dışında  yaşamış  31  yaşına  kadar  olanlardan  3000. sterlin,  31  yaş  üstü  olanlardan  ise  2000. sterlin   para  karşılığı   yurt  ödevleri   tamamlanmış  addedilmektedir.

Kıymetli   okurlarım  Kuzey  Kıbrıs  Türk  Cumhuriyetinin   coğrafyası  3355 km karedir. Bu  coğrafyaya sahip  ülkemizin  sınırlarının   korunması  görevi   öncelikle  bizim  gençlerimizin  asli  görevi  değilmidir.?   Sınırlarımızın  şu an  büyük  bölümünün  güvenliğini  Kıbrıs  Türk  Barış  Kuvvetleri  askerleri  sağlamaktadır.

   Değerli  okuyucularım   şimdi  sizler  adına  hem  TC  hem de   KKTC  yetkililerine  bazı  sorular  sorarak  ilgililerden   sorularımıza   yanıtlar   beklemekteyim.

SORU.1.

Türkiye de  Dönemin Başbakanı Sayın Ahmet Davutoğlu'nun bedelli askerlik müjdesinden sonra yurt genelinde hissedilen bir coşku seli taraflı tarafsız, birçok  insanın  içini bir hoş etmedi değil. Ancak askerliğini bedelli yapacakların, 3000 yıllık bir kurum olan TSK bünyesinde askerliğini yapmış binlerce askerin birikiminden oluşan bir kültürden mahrum kalacakları da yadsınamaz bir gerçek. İşte askerliğini bedelli yapacakların asla anlayamayacakları   o  askerlik   kurumu   çatısı  altında  kardeşlik  bağlarının  oluşmasına  BEDELLİ  ASKERLİK  BİR  ENGEL  DEĞİLMİDİR.?

SORU.2.
*KKTC de Askerlik  hizmetinden  kaçış  için  neden  bu   kadar  esnek  yasalar  yürürlüktedir.?
SORU.3.
KKTC de öncelikle  VATAN, BAYRAK  ,MİLLET,  ve  ANAVATAN, ASKER  deyimlerini  dillerinden   düşürmeyen  insanlarımız  ve  yakınları  BEDELLİ  ASKERLİKTEN  faydalanmışmıdırlar.?
SORU.4.
KKTC de  ülke  siyasetinde  bulunanların  tümünün  kendileri  ve  yakınlarının  BEDELLİ   ASKERLİK  denilen  ASKERLİKTEN  KAYTARMA  yasasından  faydalanıp  faydalanmadıklarını  açıklamaya  davet  ediyorum.

*Sonuç  itibarı  ile özellikle  2000  yılından  bu yana  KKTC  ve  TC de Milletvekilliği ve Bakanlık yapanların kaçının, birinci ve ikinci dereceden yakını askerlik görevinden muaf tutulmak için çürük raporu almıştır? Bunlar kimlerdir?

* 2000’  yılından  bu yana KKTC ve  TC’de Milletvekilliği ve Bakanlık yapanların kaçının birinci ve ikinci dereceden yakını bedelli askerlik yasalarından yararlanmıştır? Bunlar kimlerdir?

* 2000  yılından  bugüne askerlik görevini yapan KKTC  ve  TC’li Milletvekili ve Bakan çocukları nerede askerlik yapmışlardır? Bunlar kimlerdir?

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.