banner913
banner932
banner1012

ABDde ilk başkan adayı belli oldu

banner1020

Cumhuriyetçi Parti içinde muhafazakr kanadın önde gelen isimlerinden 44 yaşındaki Ted Cruzun, adaylık için resmi açıklamasını Virginia eyaletinde bulunan Liberty Üniversitesinde bugün yapacağı konuşmada...

banner974
ABDde ilk başkan adayı belli oldu

banner971

Cumhuriyetçi Parti içinde muhafazakr kanadın önde gelen isimlerinden 44 yaşındaki Ted Cruzun, adaylık için resmi açıklamasını Virginia eyaletinde bulunan Liberty Üniversitesinde bugün yapacağı konuşmada yapması bekleniyor.

ABD seçim sistemi gereğince, iki kez seçildiği için bir kez daha aday olamayacak Barack Obamanın yerine geçecek ismi belirleyecek 2016 ABD Başkanlık seçimlerinde, Cumhuriyetçi Parti ile Demokrat Parti arasında kıyasıya bir rekabet yaşanması bekleniyor.

DEMOKRAT PARTİ ADAYLARI

Demokrat Partiden, şimdiki Başkan Yardımcısı Joe Biden, adaylık konusuna sıcak bakmadığına söylemesine karşın, Bidenin aday olmayacağım demediği biliniyor. Bidenın hem sağlık hem de yaş olarak başkanlık için uygun isim olup olmadığı ABD medyasında ve kamuoyunda konuşulan konular arasında bulunuyor.

Obamanın da seçildiği Demokrat Partiden, ABDnin eski Dışişleri Bakanı ve ABD eski başkanlarından Bill Clintonun eşi Hillary Clintonun ise adaylığına kesin gözü ile bakılıyor. Ancak, Clintonun Amerikanın Libya Büyükelçisinin hunharca öldürüldüğü ve hem gereken önlemleri alp almadığı konusunda, hem de konuya ilişkin kamuoyuna doğru bilgi verip vermediği konusunda şaibeler bulunuyor. Clinton için ortaya çıkan en son olumsuz konu da, ABD Dışişleri Bakanlığı ile ilgili bilgi alışverişi ve yazışmaları, bakanlığın resmi email adresinden değil, kendi özel adresinden yapması olarak gösteriliyor. Demokrat Partiden, Hillary Clintondan sonra ikinci bayan aday olması beklenen Massachusetts Senatörü Elizabeth Warren ise şimdilik adaylık konusundaki sessizliğini koruyor.

CUMHURİYETÇİ PARTİ ADAYLARI

Cumhuriyetçi Partiden geçen seçimlerde aday olan Mitt Romneynin adı şimdilik adaylar arasında geçmiyor. Cumhuriyetçi Partili New Jersey Valisi Chris Christienin de adaylığını açıklaması bekliyor. Cumhuriyetçi Partiden aday olabilecek isimler arasında, ABDnin eski Ulusal Güvenlik Danışmanı ve Dış İşleri Bakanı Condoleezza Rice, ABD eski başkanlarından George W. Bushun kardeşi ve eski Florida Valisi Jeb Bush ile Cumhuriyetçi Parti Wisconsin Milletvekili Paul Ryan da bulunuyor.

Nafiz ALBAYRAK / DHA

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.