banner913
banner932
banner1012

ANASTASİADİS SUÇLAMALARINA DEVAM EDERKEN


Metin FAHRİOĞLU

Metin FAHRİOĞLU

Okunma 02 Haziran 2017, 10:26

Kim ne derse desin, GKRY lideri Anastasiadis,  ‘kurnaz’  ve de o oranda ‘başarılı’  olduğunu kanıtlayan bir  politikacıdır.  Her şeyden önce Anastasiadis’in ve de Rum liderliğinin stratejik bir Kıbrıs politikası vardır ve de  kendi hedefleri  doğrultusunda ilerlemeye devam etmektedirler.

Yakın  geçmişten itibaren vizyona koyduğu filimde Anastasiadis “15 Ocak 1950 Enosis Plebisitinin Rum okullarında okutulması ve kutlanması yönünde  10 Şubat 2017’de alınan kararın ardından  söz konusu kutlama yetkisinin Temsilciler Meclisi Eğitim Komitesinden alınarak,  Rum Eğitim Bakanına verilmesi yönündeki kararın  anayasaya uygun   olup olmadığı  konusunda görüş belirtmesi için, Yüksek Mahkemeye  başvuruda bulunduğu  bir gerçektir!... Anastasiadis ne yapmak istiyor bunu da kimse anlamış değil!..

Şimdilerde de Anastasiadis, anavatanımız Türkiye’yi  suçlu sandalyesine oturtma çabası içine girerek propaganda savaşı başlatırken  Yunanistan Dışişleri Bakanı  Yuannis Kasulidis’e talimat vererek,  BM Güvenlik Konseyi Üyesi ülkelerin Büyükelçileriyle görüşme yapmasını  ve de Türkiye’yi  suçlayıcı mesajlar vermesini  sağlamış durumdadır…

Ansastasiadis’in hedefi kendilerince işgal kuvveti olan  adadaki askerlerini  Türkiye’nin geri çekmek istemediğini  öne sürerek, Kıbrıs’taki çözümün   önündeki  iki engelden biri olduğunu  anlatmak ve de ikincisi ise  Türkiye’nin  “Tek Yanlı Müdahale Hakkı”ndan yararlanarak adanın tümünü ele  geçirmek   istediği iddiasını güçlendirmektir. Yani dikkat edilirse Anastasiadis’in hedefi KKTC Cumhurbaşkanı sayın Akıncı değil,  anavatanımız Türkiye’dir.

Günümüzde emperyalist güçleri arkasına alan  GKRY lideri Anastasiadis, olumsuz tavırlarını sürdürürken, tehditler savurmaya  devam ediyor ve de aklı sonra “Türk askeri geri çekilmeli” diyor!.. “Önerilerimden  vazgeçmeyeceğim. Tekrar ediyorum;  mevcut garanti ve  güvenlik anlaşmalarına son verilmeli  ve de Türk askeri geri çekilmelidir” diyen Anastasiadis: “Önerilerim kabul edilmedi diye Türkiye’nin   söylediklerini kabul etmem  mi gerekiyor” diyor.

Anastasiadis,  “Prosedürün ilerlemesi için   Türkiye’nin   önümüzdeki günlerde  de daha da düşünmesini umuyoruz diyen Anastasiadis,  “Şu anda istenilen sonuç  tekrar ediyorum, Güvenlik-Garantiler ve Toprak başlıklarında  başarı elde edebilirsek, Kıbrıs sorununa kapsamlı  çözüm yolunu derhal  açacak bir  sonuç almaktır” ifadesini  kullandı.

Sunduğu ilk önerinin, “Şahsına ait olmadığını, Cumhurbaşkanı  Akıncı ile  1 Aralık 2016’da  birlikte karar verdikleri bir  öneri olduğunu” savunan  Anastasiadis,  bu önerinin   uluslararası toplum tarafından da  olumlu karşılandığını  öne sürdü.

Anastasiadis, “İki öneriden sonra  topun Türkiye’nin sahasında bulunduğunu, prosedürün   ilerleyip ilerlemeyeceğinin Türkiye’ye bağlı olduğunu” iddia etti. 

Anastasiadis, “Eide son görüşmemizde  olumlu sonuç alana kadar  çalışacağı konusunda  netti. Sonuç almak için   ciddi çabaya girdi ancak Cuma günü  o açıklamayı yaptı” ifadesini kullandı. Anastasiadis, Eide’nin bu açıklamayı   yapmasının ana sebebinin ise , Cumhurbaşkanı  Mustafa Akıncı’nın  “şekillenen  duruma dair  kapsamlı bir görüşme  yapmak üzere  benimle  görüşmeyi  reddetmesi” olduğunu iddia etti.

Sonuç olarak;  yakın geçmişte görüşmelerden herhangi bir sonuç alınamadığını açıklayan BM Genel Sekreterinin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide’ye  bu aşamada düşen görev BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’e bir mektup yazarak  Kıbrıs sorunu ile ilgili görüşmelerin Rum tarafının tutumu nedeniyle  görüşmelerden bir sonuç alınamadığını ve alınmayacağını    ve dolayısıyla Kıbrıs sorununun “çözümsüz”  kalacağını  bildirmesi ve de BM Genel Sekreteri de durumu BM Güvenlik Konseyi üyelerine bildirme ve de onların da onayının alınmasının ardından  Kıbrıs sorununun çözümsüzlüğü ilan edilmelidir diyoruz.  

Ancak herkes yoluna  derken  yeni bir gelişme oldu!.. Görüşmelerin yeniden başlayabilmesi için son bir  girişimde bulunmak isteyen BM Genel Sekreteri Guterres, sayın Akıncı ve Anastasiadis ile  4 Haziran Pazar günü New York’ta akşam yemeğinde  bir araya gelecek.. 

Başımıza ne gelirse zaten hep bu yemeklerde  geliyor!..


Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.