banner913
banner932
banner1012

Anahtar Bu! GÜLÜMSEME


Fatoş Kızılyürek

Fatoş Kızılyürek

Okunma 11 Nisan 2017, 09:49

'Eğer yaptıklarınızla veya söylediklerinizle bir insanın yüzünde gülümseme yaratıyorsanız, doğru yoldasınızdır...'

Hiç düşündünüz mü en son ne zaman bir insanı bir çocuğu gülümsettiniz ya da buna vesile oldunuz. Asık suratlar, selamsız bandolar, kibirli bedenler, kayıp ruhlar...Bu konudaki farkındalığımız maalesef ki çok eksik.

Peki hiç bir kadın arkadaşınızı, annenizi, komşunuzu karşınıza alıp onlara 'senin şu yönünü takdir ediyorum, şu olay karşısındaki tutumun bana ilham verdi, şu kişiye olan tavrına hayran kaldım' dediniz mi, dedik mi?

Bizim kadın kadına iletişime, birbirimize cesaret vermeye, birbirimizi gülümsetmeye ihtiyacımız var bayanlar ... Güçlü kadın dediğimiz şey oturduğumuz yerden aktarılacak veya olunulacak şey değil, eyleme geçirildiğinde, karşımızdakini gülümsete bildiğimizde olunacak şeydir.

"Hayat sana güzel" söylemi ile başkasının hayatına bakarak kendine acıyan ve kendini yetersiz gören birine hayatını güzel hale getirmek için hangi konuda uğraş verebileceğinin mesajlarını verdiğim bayan arkadaşımın yüzündeki gülümseme bendeki cesareti uyandıran her şeydi... Bu ne güzel bir dans, ne güzel bir armoni, ne güzel bir şans dedim kendi kendime. ŞÜKÜRLER OLSUN

Mandalanın İyileştirici Gücünü Kullanmak

Mandala nedir?

Freud’un öğrencisi psikanalist Carl Jung’a göre Mandala “Alt bilincin kendini ifade etmesi”dir.

Mandala; Sanskritçe’de ‘daire, çember, merkez’ anlamına gelir. Daire, yaşamın devamlılığını ve döngüsünü sembolize eder. Bir mandala sadece dairelerden değil kare veya üçgen şekillerden de oluşabilir.
 

Mandala’lar bütün olmayı, birliği temsil ederek sonsuzlukla olan ilişkimizi, evrenle olan bağımızı bize hatırlatan kozmik diyagramlar yani şemalardır.

Bir mandala; yaşamın görünen yüzünü (Yeryüzü, Güneş ve Ay) , ve yaşam döngüsünü (aile, arkadaşlar ve toplumsal ilişkiler) temsil eder. Çemberin başı ve sonu yoktur. Mandala; dairesel biçimininden dolayı, rahatlatır, beden enerjilerini dengeler, yaratıcılığı arttırır ve şifalandırır.

Mandalalar nereden geliyor?

Etrafımıza dikkatlice bakarsak, çevremizde dairesel, tekrarlayan desenlerin ne kadar çok bulunduğunu fark edebiliriz. Geometrik şekilleri hayatın her alanında görebiliriz. Gözyüzündeki güneş, bedenimizdeki hücreler, her bir kar tanesinin kendine has tasarımı mandalanın kutsal daireselliğini yansıtır. Kadim Kutsal Geometri Bilimi’ne göre, tüm evrensel maddenin matrisi (kalıbı), küresel biçimlerden meydana gelmiştir ve mandala gibi desenler, kalıplar oluşturur.

Mandalanın kökleri insanlık kadar eskidir. Tibet rahiplerine göre kumdan yapılan mandala, çok boyutlu spiritüel bilinç alanlarını ve aydınlanma evresini gösterir. Amerikan yerlilerine göre, mandalanın bir formu olan Şifa Çemberi (Medicine Wheel), yaşam döngüsünü ve kutsal tören alanını sembolize eder.

Mandalanın iyileştirici gücünü kullanabilmek

Mandala’ların iyileştirici gücünden faydalanabilmek mümkün olabilir, yeter ki onların farkında olalım ve bir şans verelim.

Mandala’ların faydaları;
Sakinleştirir.
Stresi azaltır.
Odaklanmanızı sağlar.
Kendinize güveninizi geliştirir.
Yaratıcılığınızı geliştirir.
Farkındalığınızı yükseltir.
Kendinizi ifade etmenize yardımcı olur.

Mandala çizerek, boyayarak bu faydaları harekete geçirebilirsiniz. Odaklanmada güçlük çeken çocuk ve yetişkinlerde mandala boyama muhteşem bir çalışmadır. Mandala boyarken kendinizi ve yaşam yolculuğunuzu ifade edebilirsiniz.

Mandala boyamanın incelikleri

Mandala boyama kitapları son zamanlarda çok popüler oldu. Kitapçılarda çeşit çeşit mandalalar var. Bu kitaplardan hoşlandığınız birini satın alabilir ve kendinizi mandalaların şifalı gücüne teslim edebilirsiniz…

Mandala boyamanın bir kuralı veya doğrusu yanlışı yoktur. İstediğiniz yerden başlayabilirsiniz. Sadece boya kalemlerinizi alın ve boyamaya başlayın. Hangi renkle başlayacağınız veya renklerin birbiriyle uyumunu düşünmeyin. Hatırlayın: Doğru veya yanlış yok.

Mandalayı boyadıktan sonra durun ve ona bakın. Renkleri ve biçimleri fark edin, ne hissettiğinize odaklanın.

Evimizdeki Negatif Enerjiyi Temizlemek için 7 Yöntem

 

İnsanlar için en değerli ve kutsal yerlerden biride evleridir. Biz evimize saygılı insanlarız. Eve ayakkabılarımızla girmez ve evde ayakkabılar ile dolaşmayız. Hijyen konusuna önem veririz. Evimizi ve eşyalarımızı temiz tutarız ve düzenli yaşarız. Fakat evimizde dolaşan pozitif ve negatif enerjiler vardır. Evimize pozitif enerjiyi getirebilmek için bu yöntemleri uygulamamız gerekir.


1- Sabahları mutlaka evinizi havalandırın. Bunu yaparken evinizde temiz ve huzurlu havanın dolaştığını ve negatif enerjinin dışarı çıktığını imajine edin.

2- Bir kaç dal ada çayını toprak veya cam bir kasede yakabilir ve evinizde bu hafif kokuyu dolaştırabilirsiniz. Ada çayının o huzurlu kokusu evinize dolsun.

3- Pozitif enerji için (yatılan odalar hariç) evinizde bitki yetiştirebilirsiniz. Aloe vera ve kaktüs negatif enerjiyi çeker ve evinize pozitif bir enerji verir. Ayrıca Aloe vera şans getiren bir bitkidir.

4- Himalaya tuz lambası aydınlatma olduğu kadar havayı temizlemesi ve iyot dengelemesi ile bilinir. Bu tuz lambası evinize pozitif enerji verir.

5- Evinizi sirkeli su ile silin. Haftada bir az bir sirkeli su ile evinizi ve yerlerinizi mutlaka silin. Büyüklerimizin çok uyguladığı bir yöntemdir.

6- Lavanta, gül veya sandal odunu yağı kullanarak evinizin kokusunu güzelleştirin. Bu kokular pozitif enerji verecektir.

7- Evinizdeki en büyük negatif enerji kaynağı düşüncelerimizdir. Eğer düşüncelerimizi pozitife çekersek ve pozitif enerji yayarsak her şey pozitif olur. Pozitif düşünmek ve pozitif yaşamak sağlığımıza iyi gelir. 

KOZMİK ENERJİ SEMiNERİ

1.Kozmik enerji nedir?
2.Kozmik enerjinin ruh-beden-zihin dengesindeki yeri nedir?
a.Neden hasta oluyoruz?
b.Hayatımızda durmadan tekrar eden ve bizi olumsuz etkileyen kısır döngülerden kurtulmak mümkün...
c.Sağlıklı AURA ve ÇAKRALARA sahip olmanın önemi...
i.KATILIMCILAR ARASINDAN SEÇİLECEK 2 KİŞİYE ÇAKRA ÖLÇÜMÜ YAPILACAK..
ii.VE TÜM KATILIMCILARA GENEL OLARAK KISA BİR KOZMİK ENERJİ TERAPİSİ YAPILACAKTIR
3.Jeopatik stres nedir?
a.Yaşam alanlarımıza HUZUR ve BERKETİ nasıl çekeriz? 
***Hayatınızda denge sağlayacak pratik bilgiler

GİRİŞ ÜCRETSİZDİR..

Sınırlı sayıdaki yerden dolayı katılımcıların geleceklerini bildirmeleri için bu numaraları aramaları rica olunur:

TEL: 0533 840 225- 0533 860 5531- 0533 864 7252

Tarih:12 Nisan 2017 Çarşamba

Saat:19.00

Adres: Lefkoşa Devlet Hastahanesi Karşısı,Şehit Ali Hasip Sokak No. 20

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.