banner913
banner932
banner1012

Aklımız, fikrimiz gombina!


Adnan IŞIMAN

Adnan IŞIMAN

Okunma 07 Haziran 2018, 10:59

 

Bu nasıl ittifaktır, anlayan varsa bize de anlatsın!

Dörtlü koalisyon partileri yerel seçimler öncesinde çıkarılacak adaylarla ilgili olarak işbirliği yapma yönünde bir karar almıştı ya.

Bu günkü konumuz yine bu!

Sözde alınan karar doğrultusunda CTP Lefkoşa dan Belediye Başkanlığına aday çıkarmaz buna karşın TDP nin adayı Mehmet Harmancı yı destekleme yönünde bir karar alır!

Buraya kadar normal gelebilir!

Ancak CTP  Belediye Meclis  üyeliklerinde parti içi baskıları karşılayamaz ve nur topu gibi yirmi dört aday çıkarır.

Ne var ki CTP nin Belediye Başkanlığında ittifak yaptığı TDP, Harmancı nın altında Belediye Meclis üyeliği için kendi adaylarını açıklar.

Vatandaş haklı olarak “bu nasıl ittifaktır” diye sormakta!

Bitmedi, dört yaması olan koalisyonun  yamalarından biri dayanamaz o da kendi adayını açıklar!

Bu siyasi partinin seçim propagandasında seçtiği renkler ise hayli ilginç!

Renkler arasında turuncu var, yeşil var, doğal olarak kırmızı da var!

Yamanın iki rengi eksik!

Belli ki açıklanan adayın UBP nin oylarını tırtıklamak amacıyla çıkarıldığı ortada!

Oyun, olmakla olmamak arasında!

Harmancı döneminde en yüksek belediye harçlarının uygulandığı, en kısıtlı beledi hizmetlerin yapıldığı, Lefkoşa nın ve Lefkoşalının suskun acı içinde kıvrandığı bu denli açık ve net bir şekilde ortada dururken CTP nin TDP nin adayına karşı kendi adayını çıkarmaması, buna karşın CTP ve TDP nin Belediye Meclis üyelikleri için ayrı, ayrı adaylarını çıkarması, bütün bunlara ek olarak koalisyonun bir başka ortağı DP nin kendi adayını çıkarması, yapılan seçim ittifakının ne denli boş, yapay, göstermelik ve gayrı ciddi olduğunu çok açık bir şekilde ortaya koymaktadır.

Lefkoşayı, ya da diğer bölgeleri düşündükleri yok, bu uygulamalar UBP ne ve çıkardıkları adaylara karşı yapılmak istenilen gombinaların boyutunuve niyetini sergilemektedir.

Bu denli gayrı ciddi ittifaklarla halkı yanıltmaya yönelik gombinalarla yola çıkanlara vatandaş gereken cevabı sandıkta elbet verecektir.

Sol partilerin propaganda mekanizmaları ne kadar güçlü olursa olsun, UBP ni içten vurmaya çalışanların şer ve iki yüzlülük kokan komploları istenildiği kadar tedavüle konsun, sonuçta başarıya ulaşamayacaklar, dürüstlük, ciddiyet, halka hizmet doğrultusundaki samimiyet galebe çalacaktır!

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.