banner913
banner932
banner1012

Akıncı kimden çekiniyor?


Yrd. Doç. Dr. Güven ARIKLI

Yrd. Doç. Dr. Güven ARIKLI

Okunma 10 Ağustos 2016, 16:50

Özelde Türkiye Cumhuriyeti Devleti, genelde ise Türk Milletine kasteden karanlık güçler ve ABDnin maşası FETÖ-PDYnin isyan ve darbe girişimi Allaha çok şükür atlatılmıştır.

Yüce Atatürkün “Gençliğe Hitabe”sinde dediği gibi içimizde yuvalanan ve beslenen kan emici “dahilî ve haricî bedhahlar” kendilerini peygamber ilan edip kan ve ölüm saçarak başta Türkiye olmak üzere tüm bölgeyi ateşe vermeye yeltenmiştir.

Ne acı ve ne büyük bir trajedi.

 

İki para etmeyecek bir takım zavallılar, kendilerini tanrılaştırıp dünyayı ve insanlığı akılları sıra “hizaya” getirmeye çalışmaktalar.

Oysa hizaya gelmesi gerekenler kendileridir.

 

24 saat secde etseniz ve her nefeste dua etseniz ne fayda ey zavallılar.

 

Yüce Türk milleti, dünya varoldukça bu ve benzeri olaylarla karşılaşmış, her defasında üstün gelerek nizamı sağlamıştır.

Ne hikmetse, bu tür davranışlara yeltenenler, kendilerini “dünyanın kurtarıcısı” olarak gören zavallılar arasında çıkmakta, yarım akıllılar da onlara yataklık yapmaktadır.

Tarih, bu zavallıları “meczup” olarak kaydedecek, bizden sonra yaşayan nesiller umarız bu olaylardan ders çıkaracaklardır.

 

Bir de darbe girişimi sonrası yaşananlar var..

Bir kaç saat içinde “U” dönüşü yapanlar, Türkiye Cumhuriyeti yıkılıyor hayaliyle elleri ovuşturanlar, gelecekleri makamı hayal edip hazırlık yapanlar..

Peki bu zavallılar Türkiye Cumhuriyetinin has neferlerini hiç mi hesaba katmadılar?

Türk milletini adeta bir “sürü” gibi güdebileceklerini mi sandılar?

Halkı kendileri gibi zavallı sanıp “güdülecek sürü” olarak görenler, rezil rüsva olarak utanç ve korkuyla geçirecekleri kalan ömürleri için ne kadar ağlayıp sızlansalar yeridir.

Bu dünya, onlar için artık “insan” olarak sürdürebilecekleri bir yer değildir.

İstanbulun Osmanlı döneminde açılan son kapısı “YENİKAPI”da toplanan mahşeri kalabalık, artık bu ülkede darbe yapmanın asla mümkün olamayacağını en açık biçimde ortaya koymuştur.

 

Dünya basını, Yenikapıda düzenlenen mitingle ilgili görüntülerden ürkmüş, ters-yüz etmeye çabaladığı gelişmeleri teslim etmek zorunda kalmıştır.

Öte yandan KKTCde yayınlanan sol partilerin gazeteleri de, dünyanın dudaklarını uçuklatan bu mitingi neredeyse yok saymış, demokrasiye kasteden ABD ve Batı dünyasının beslemesi FETÖ-PDYnin yanında yer almıştır.

Türkiyede darbeye yeltenecek kadar zavallı ve kanı bozuk hainleri tükürükle boğmaya hazır böylesine büyük bir kitlenin toplandığı o miting, dünyaya verilmiş en açık ve en net mesajdır.

 

KKTC açısından baktığımızda, mitinge davet edilen KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncının bu davete icabet etmemesi oldukça üzücü bir durumdur.

Sayın Akıncı, bu mitinge neden katılma gereği duymadığına açıklık getirmek zorundadır.

Kıbrıs Türk Halkının oylarıyla bu makama getirilen kişi, kısık bir sesle  “Ben demokrasinin yanındayım, elbette bunun aksi düşünülemez” diyerek Türkiyedeki güçlü demokrasi mücadelesine bu kadar “cılız bir destek” vermemeliydi.

Sayın Akıncı, gür sesle haykırmaktan niçin çekinmektedir?

 

Size kim engel olabilir Sayın Akıncı?

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.