banner913
banner932
banner1012

“ Ahmet Davutoğlu ile uçurumun eşiğine getirilen Türkiye”


Ahmet İşcan

Ahmet İşcan

Okunma 23 Mart 2017, 09:51

Türkiye Cumhuriyeti siyasetinde  özellikle   son 14  yılda  dış   politikanın  yeniden   şekillenmesinin  en   önemli    mimarı   rolündeki   kişi  sayın Ahmet  Davutoğlu’dur.

2003-2009  yılları  arasında  başbakanlar  sayın  Abdullah  Gül  ve  sayın Recep Tayip Erdoğan’ın   dış   politika  danışmanlıklarında   görev  sayın  Davutoğlu’na  tevdi edilmiştir.

Bu görevinden  sonra   2009 - 2014   yılları  arasında   dışişleri   bakanlığı  görevlerinde  bulunup Türkiye  Cumhuriyeti   devletini   tüm   komşularıyla   kavgalı  hale   sokan  sayın  Davutoğlu  olmuştur.

  2011,  Haziran 2015 ve Kasım 2015 Türkiye genel seçimleri'nde AK Parti Konya milletvekili olarak meclise girmiş olan  Davutoğlu 2  yıllık. Başbakanlık görevinden 22 Mayıs 2016 tarihinde istifa etmiştir

Stratejik derinlik ve Sıfır sorun politikası

Bir   çok akademisyen ve  politikacı  onun Yeni Şafak'taki makaleleri ve Stratejik Derinlik kitabından yola çıkarak, Ahmet Davutoğlu'nun dış politika vizyonunu; Yeni Osmanlıcılık politikasıyla, Osmanlı Devleti'nin topraklarıyla yakın ilişkiler kurma temeline dayandığını ileri sürerler.

 Davutoğlu'nun Orta Doğu'da İslam'ı birleştirici güç olarak görmesine bağlı olarak, Pan-İslamizm'e dayalı bir dış politika hayali olduğunu ifade ettiğini  bilmeyenimiz   yoktur.  . Bu iki görüşe zıt olarak da geçmişte Avrupa Birliği üyeliğini savunduğunu ifade eden   Sayın  Davutoğlu  bir NATO üyesi olarak, batı yanlısı   özellikle de  İNGİLİZ  SEVİCİ  bir politikayı savunmuştur.

  Davutoğlu  bir röportajında "Sıfır Sorun Politikası"ndan bahsederek  bu politikasıyla ilgili olarak "Diğer aktörler bizim değerlerimize saygılı olurlarsa, sorunsuz bir politika mümkündür demiştir.   Davutoğlu, Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte "Türkiye için dünyada yeni bir rol hayal etmek ve bunu gerçekleştirmek" başlığıyla Foreign Policy dergisinin 2011 yılındaki "İlk 100 Küresel Düşünür" listesine girmişlerdir.

Ahmet Davutoğlu dış politikasını dört ana sütun üzerine inşa etmiştir. Bunlardan ilki Güvenlik Bölünmezliği, ikincisi Diyalog, üçüncüsü Ekonomik Dayanışma ve dördüncüsü ise Kültürel Uyum ve Karşılıklı Saygı'dır. Davutoğlu, politkasının hedefinin "Farklı ulusların entegresi ile farklı inanç ve ırklar arasındaki kültürel anlayışın geliştirilmesinin yanı sıra, ortaya çıkan krizleri çözmek için işbirliği ilişkileri ve barışçıl diyalog sağlanması" olduğunu ifade etmiştir.

Değerli   okurlarım  çok   iyi   bir   teorisyen    olsa da   sayın  Davutoğlu  maalesef   pratikte   Türkiye  Cumhuriyeti’ni    adeta   derin   bir  uçuruma   sürüklemiştir.

 VE: 

Bunun  görülmesi   üzerine ,Başbakan Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaşadığı ihtilafın sonucu olarak, 5 Mayıs 2016 günü 1 Kasım seçiminden sonra sadece 6 ay görev yapmasını nazara vererek "4 yıllık sürenin daha kısa sürmesi benim tercihim değildir. Zarurettir" şeklinde bir açıklama yapmış ve AK Parti'yi 22 Mayıs'ta yeni Genel Başkan seçimi yapması için Olağanüstü Büyük Kongre'ye çağırmak zorunda bırakılmıştır.

Değerli  okurlarım  sayın  Davutoğlu yine Türkiye  Cumhuriyeti dış   politikası yanında  iç   politikada da  bir çok hatalı kararlara imza  atmıştır. Özellikle BEDELLİ  ASKERLİK  yasasını  getirerek  ağır   tahribatlara yol  açmıştır.

 Başbakan Davutoğlu ndan bedelli askerlik için ‘U’ dönüşü

Başbakan Davutoğlu bedelli askerlik ile ilgili      bu  yasa   çıkmadan  1.5 ay önce “Fakir çocuğunun askerlik yapması, zengin çocuğun bedel ödeyerek askerlik yapmaması olmaz” demişti. Ne  oldu da Davutoğlu  bu  yasayı   çıkarma   ihtiyacı  hissetmiştir.

Ahmet Davutoğlu nun   2 Aralık  2014   tarihinde   yaptığı   açıklamayla   Bedelli Askerlik için bekleyen on binlerce kişiye  askerden   kaçış   imkanı  sağlanmıştır.  .

Davutoğlu  bedelli askerlik için 28 yaşındakilerin 18 bin lira karşılığında yararlanacağını belirtmiş, böylece  Bul  karayı,  ver  Parayı   misali   ASKERLİK  parayla  alınıp,  satılan  bir  META  haline   getirilmiştir.

Bu  bağlamda  31 Aralık 2014  tarihi  itibariyle 27 yaşını bitirenler bedelli askerlikten yararlanabilecek. Bu durumda, 1 Ocak 2015

tarihinde 28 yaşından gün alan yükümlüler 18 bin lira karşılığında askerlik görevini yapmış sayılacak.

28 yaşından gün almış olan yada 31 Aralık 2014 tarihi itibariyle 27yaşını doldurmuş olan vatandaşlar bedelli askerlikten yararlanacak. Bunun  sonucunda da bedelli askerlik ücreti 18 bin TL   karşılığında pazara   çıkarılmıştır.

Sonuçta da bu uygulama ile bedelli askerlik düzenlemesinden 611.880 kişinin  yararlanması   hesaplanmıştır.

. Türkiye de  Dönemin Başbakanı Sayın Ahmet Davutoğlu'nun  bu  yukarıda  belirttiğim  bedelli askerlik müjdesinden sonra yurt genelinde hissedilen bir coşku seli taraflı tarafsız, birçok  insanın  içini bir hoş etmedi değil. Ancak askerliğini bedelli yapacakların, 3000 yıllık bir kurum olan TSK bünyesinde askerliğini yapmış binlerce askerin birikiminden oluşan bir kültürden mahrum kalacakları da yadsınamaz bir gerçekliktir.  

Ey  yurtsever   tüm   okuyucularım, kanaatimce  askerliğini bedelli yapacakların asla anlayamayacakları   o  askerlik   kurumu   çatısı  altında  kardeşlik  bağlarının  oluşmasına  bedelli  askerlik  bir  engel  değil midir.?

 Siz  ne dersiniz?..

        

              MESAJ  KUTUSU

Sayın, Ahmet  Benli,  Gönyeli’yi   köyden   kente   dönüştürerek, kurumsal   bir    kent   haline   getirmenizden  dolayı  ödüllerin  en  büyüğünü   hak ettiğinizi   herkes   kabul  etmektedir. Plan ve proje eşittir başarıdır.

Sayın  Kemal Dürüst,  Bir   gazetemizin düzenlediği   en   başarılı  bakanlar  anketinde   sizi   gerilerde  göstermenin  bir  bilimsel  açıklamasını   sevenleriniz  beklemektedir. Bizleri  arayan  bir   çok insan  bu  anket  sonucuna  tepki  göstermektedir.

Sayın  Kartal  Harman  ,  Gazete   çalışmaları   yanında   Televizyonların önemli  programlarına   imza  atmaya  devam ettiğiniz  görülmektedir. Genç  ve  dinamik   kalışınızı   spor   yapmanıza   bağlayanlar   çoğunluktadır.

Sayın  İzzet  Türkmen , Hak-Sen  sendikası  sizlerin  başkanlığında, özel   ve  kamu  sendikacılığında parlayan  yıldız   olarak   görülmektedir. Öncelikle Cumhurbaşkanlığında  yetkili  sendika  olmanızda  bunun   işareti   olsa   gerek.

Sayın  Cemre  Günsel Esengil, Başarılı  ve  genç   bir  avukat   olarak  siyasi  arenada da önünüzün    açık  olduğu  hususunda geniş   bir  kesimin  desteği  görülmektedir. Kadınlarında  temsilcilerinden   biri   olmanızda  ayrı   bir  değerdir.

Sayın  Cengiz Bahşi ,  Arkadaşlarınızın  size   ulaşamamalarını   neye   bağlıyorsunuz.  Yoksa  gençlere  futbol  tecrübelerinizi mi  aktarmakla   meşgulsünüz?. Merak   konusu  olmuş   bilesiniz.

Sayın   Güven  Arıklı ,  Gazete,  üniversite, televizyon  derken  sivil   toplum   örgütü    olarak da  başarı   grafiğinizi sürdürmeye   devam  ediyorsunuz.  Çalışma temponuza göz  değmez   inşallah.

Sayın İsmet  İlkhan , YDP İskele   ilçe   başkanlığınız   nasıl  gidiyor ?.  Emekli   olunca   çok  sevdiğiniz   siyasete  artık  yeterince  zaman  ayırabiliyorsunuz. Artık sıra   meclise    girmekte mi  ne   dersiniz?.

Sayın Oğuz Karakartal, Yeni   üniversitenizde   başarılı   çalışmalara   imza  atacağınızdan  kimsenin  kuşkusu yoktur. Bazı   yaşadığınız   olumsuzlukların   tek   nedeni  olduğunuz   gibi   görünmenizdir. Yaygın   kanaat bu.

Sayın  Mustafa  Çaluda, Doktor Fazıl Küçük Derneği   Başkanı   olarak epeydir  ortalarda   görülmüyorsunuz.  Özellikle  Doktor Fazıl Küçük ün   111.   doğum  yıldönümü  olan 14  Mart   tarihinde    bütün  gözler  sizi  aramıştır.

Bunları  biliyor musunuz?

Türkiye Cumhuriyeti’nde  15  Temmuz 2016 Tarihinde  gerçekleştirilen hain Fetö   darbe   girişiminden   bugüne  kadar devletin  kamu ve  kuruluşlarından  yaklaşık  400.000. kişinin görevden   uzaklaştırıldığını   biliyormuyuz?.

         TARİHTE  BUGÜN

1848 - Macaristan, Avusturya'dan bağımsızlığını ilan etti.

1921 - II. İnönü Muharebesi başladı.

1956 - Pakistan, ilk İslam cumhuriyeti oldu.

1972 - Cumhurbaşkanı Cevdet Sunay; Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan hakkında verilen idam cezalarını onayladı.

GÜNÜN  FOTOĞRAFI

Gönyeli  Belediye  Başkanı Ahmet Benli,  Gönyeli’yi bir köy görünümünden  planlı, kurumsal bir kent haline getirmesinden dolayı Tabipler Birliği kendisini kurumsal kent ödülüne   layık görerek günün fotoğrafı olarak sayfamızda   yer  almaya  hak  kazanmıştır.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.