banner913
banner932
banner1012

Ah şu mesai saatleri!


Adnan IŞIMAN

Adnan IŞIMAN

Okunma 15 Şubat 2017, 15:27

Sabahın köründe kalkacaksın, sıcak yoksa soğuk su ile yüzünü yıkayacaksın,

erkeksen traş bile olacaksın, alel acele giyinip mesai ye koşacaksın!

Böylesine işkence görüldü mü bu dünyada!?

Halbuki mesailer ihtiyari olsa, adamın önüne konan iş belli ya, istediği zaman işe gidip o önüne konan işleri yapsa, olmaz mı?

Vatandaşla karşılıklı çözülen mesailer deise, bu sorun da randevu sistemi ile yapılsa, sendikalar memnun, alan memnun, satan memnun.

Bastıra, bastıra kuşa dönmüş mesai saatleri biraz daha ellense, beş saat olan çalışma süreleri üçe indirilse olmaz mı!!?

                                               **************

Bazı sendikalar, biliyorsunuz “ne kadar az verip, nekadar çok kazanç elde etme” felsefesi ile hareket eden, verimli olanla, verimsiz olanın ayırt edilmesine izin vermeyen, hatta az çalışanı körü, körüne destekleyen felsefe içinde hareket eden yapılara sahip kuruluşlar.

“Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu” tavrı içinde AB ye dahil olmayı arzu eden ama AB nin çalışma koşullarına “istemezüük” diyerek kazan kaldırmayı marifet bilen bir anlayışları var.

Nitekim hükümetin son çıkardığı mesai uygulamasına her zaman olduğu gibi yine kazan kaldırma yolunu seçtiler.

Tüm devlet çalışanlarını kastetmek gibi bir niyetim yok ama çoğu devlet memuru Amme komisyonundan “muvazzaf” lıkpayesini aldıktan sonra devlet kapısını “beş dönüm bostan, yan gel yat Osman” olarak görüyor.

Devlet dairesine müracaat eden vatandaşa iş bilmezliği nedeni ile yapmadığı işkence kalmıyor.

“İzin bir haktır” desturu içinde yasanın öngörmüş olduğu sınırları zorlamak pahasına öngörülen yıllık izinlerini de kullanması yanında, hasta ve mazeret izinlerini de bir tamam kullanıyor!

Mesaiye başlama ve sona eriş saatlerine, hele okulda çocuğu varsa, bu saatlere  uyması asla söz konusu değildir.

Daireye geldiği anda şöyle bir gerilir, kahvaltı yapmamışsa sandüvici, çayı, nest kahvesi getirilir, ardından günlük gazetelere bir göz atıldıktan sonra sıra tuvalet ihtiyacına gelir.

Bu iş te çözüldükten sonra “hatır için “birkaç vatandaşın işine şöyle bir göz gezdirilir.

Saat zaten çocuğun okuldan çıkış saatine gelmiştir.

Devlet denetleme mekanizmalarına önem vermediği ve eski sistemde ısrar edildiği sürece bu uygulamaların devam edip gideceği, devletin verimsiz çalışanlar yüzünden milyarlarca lira zarar etmesi hiç kuşkunuz olmasın sürecektir!

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.