banner913
banner932
banner1012

Yargı ceza yağdırdı

banner1020

Lefkoşa’da genç bir adamı kaçırıp tecavüz ettikten sonra, tehditle senet imzalatıp 1500 TL parayı gasp eden Murat Buhur aleyhindeki dava karara bağlandı. Buhur, 7 yıl hapis cezasına mahkum edildi. Yonca Kavşağı yakınlarında 23 Temmuz’da yaya olarak bulunan 26 yaşındaki Barış Hakan’a çarparak ölümüne sebep olan Franklin Onyedika Onuora ise, dört yıl hapis cezasına çarptırıldı

banner974
Yargı ceza yağdırdı

banner971

Evrim KAMALI

Sapığa 7 yıl hapis

Lefkoşa’da infiale neden olan Ö.Y.H., isimli genç adamı kaçırıp tecavüz ettikten sonra, tehditle senet imzalatıp parasını gasp eden Murat Buhur aleyhindeki dava karara bağlandı. Buhur’a yardım etmekten yargılanan suç ortağı Atakan Demirtaş Ekim ayında Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi tarafından “Cinsel dokunulmazlığı ihlal” ve “Soygun” suçlarından 2 yıl hapse mahkûm edilmişti.

Başkan Melek Esendağlı, Kıdemli Yargıç Alev Ulunay ve Yargıç Murat Soytaç’dan oluşan mahkeme heyetinin oy birliği ile vermiş olduğu kararı Kıdemli Yargıç Ulunay açıkladı. Ulunay kararda olayın Mart ayında Kanlıköy’de meydana geldiğini anımsatarak sanık Buhur’un Ö.Y.H. ile önceden telefonda mesajlaşarak Lefkoşa’da bir alışveriş merkezi önünde buluştuklarını, Atakan Demirtaş’ın ise aracın arka koltuğuna saklandığını kaydetti.Buhur ve Ö.Y.H.’nin para konusunda anlaşamadıkları için arabada tartışmaya başladıklarını anımsatan Kıdemli Yargıç Alev Ulunay,  aracın arka koltuğunda saklanan Atakan Demirtaş’ın Ö.Y.H.’nin sırtını yumrukladıktan sonra zorla alıkoyarak Kanlıköy’e kaçırdıklarını ifade etti.Ö.Y.H.’nin sorgusunda Buhur ve Demirtaş tarafından şiddet tehdidi ile kaçırıldığını söylediğini kaydeden Ulunay,  zanlıların ayrıca bıçak tehdidi ile Ö.Y.H.’ye borç senedi imzalattıklarını ve 1500 TL parasını gasp ettiklerini belirtti.

Ülkede cinsel saldırı suçlarının giderek yaygınlaştığını, cinsel suçların toplum nazarında tiksindirici suçlar olduğuna vurgu yapan Kıdemli Yargıç,  Demirtaş’ın olaydaki eyleminin gözcülük yapmak olduğunu belirtirken, Buhuru’un suçunun ise daha baskın olduğunu ifade etti.

Buhur’un suçu işlemeden önce hazırlık içinde olduğunu ve suçun nerede işleneceğine kadar plan yaparak karar verdiğine bulgu yaptıklarını kaydeden Kıdemli Yargıç Alev Ulunay suçlu bulup mahkûm ettikleri sanık Murat Buhur’u 7 yıl hapse mahkûm ettiklerini açıkladı.

 

Ölümlü kazaya dört yıl

Yonca Kavşağı yakınlarında 23 Temmuz’da yaya olarak bulunan 26 yaşındaki Barış Hakan’a çarparak ölümüne sebep olan Franklin Onyedika Onuora, dört yıl hapis cezasına çarptırıldı

Lefkoşa - Mağusa anayolu Yonca Kavşağı yakınlarında 23 Temmuz tarihinde sabahın erken saatlerinde yolun solunda yaya olarak bulunan 26 yaşındaki Barış Hakan’a çarparak ölümüne sebep olan sanık Franklin Onyedika Onuora aleyhindeki karar dün Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi heyeti tarafından açıklandı.

Başkan Melek Esendağlı, Kıdemli Yargıç Alev Ulunay ve Yargıç Murat Soytaç’dan oluşan mahkeme heyetinin oy birliği ile vermiş olduğu kararı Yargıç Soytaç açıkladı. Soytaç kararda sanık lehine ve aleyhine olan olguların değerlendirildiğini sanığın suçunu kabul edip adaletin erken tecellisine katkı koymasını lehine hafifletici sebep olarak değerlendirdiklerini söyledi.

Yargıç Murat Soytaç ancak sanığın kaza öncesinde suç işlemeye başladığını ülkemizde araç kullanma izni bulunmamasına rağmen başkası adına kiralanmış olan bir aracı alarak sürdüğünü, buna ek olarak kaza öncesinde Güzelyurt bölgesinde konu aracı sürdüğü sırada radara yakalandığını ve süratli sürüş yaptığının tespit edildiğini belirtti. Yargıç Soytaç zanlının da daha sonra kavşağa gelmesine rağmen hızını düşmeyerek gerekli tedbiri almadığını yayaya çarptıktan sonra durmayarak aracını 1 km uzağa götürüp sakladığını ve olay yerine gelerek durduğu esnada polis ekipleri tarafından şüphelenilmesi üzerine tespit edilerek tutuklandığını belirterek tüm bunların aleyhine ağırlaştırıcı sebep olduğunun altını çizdi.

Yargıç Murat Soytaç tüm aktardıkları ışığında sanığın işlemiş olduğu tedbirsizlik ve dikkatsizlik sonucu bir fiil ile başkasının ölümüne sebep olma baştaolmak üzere 4 davadan yargılandığını ve suçlu bulunup mahkûm edildiğini söyledi. Yargıç Soytaç tüm aktardıkları ışığında sanığı oy birliği ile aleyhine getirilen davalardan 4 yıl hapis cezası ile cezalandırdıklarını açıkladı.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.