banner913
banner932
banner1012

Yalan ortaya çıktı

banner1020

Lefkoşa’da ölümlü iş kazası meselesinde inşaattan düşerek hayatını kaybeden Doğan Turan’ın, inşaatta iş aramak için bulunmadığı, orada üç gündür kaçak olarak çalıştığı ortaya çıktı

banner974
Yalan ortaya çıktı

banner971

Evrim KAMALI

Lefkoşa’da 31 Ocak tarihinde meydana gelen ölümlü iş kazası meselesinde gerçek ortaya çıktı. İnşaattan düşerek hayatını kaybeden Doğan Turan’ın, konu inşaata iş bulmak amacı ile bulunmadığı, orada 3 gündür kaçak olarak çalıştığı ortaya çıktı. Turan’ın ölümünden sorumlu olarak görülen konu inşaatın taşeronu Cengiz Topel Konaklı ile polise yalan beyanda bulunan konu inşaatın çalışanları Mehmet Duran, İbrahim Doruk ve Yahya Çamurcu tutuklanarak dün mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren polis çavuşu Şerif Avcil olayla ilgili bulguları aktardı. Avcil huzurda bulunan zanlı Cengiz Topel Konaklı'nın Küçük Kaymaklı bölgesinde yapını üstlendiği White Lotus isimli inşaatın beşinci katında kaçak olarak çalışan Doğan Turan'ın tedbirsizlik sonucu başkasının ölümüne sebep olma suçundan methaldar olduğunu belirtti. Polis zanlının ilk verdiği ifadede maktulün olay günü konu inşaata iş talebi ile geldiğini belirttiğini ancak daha sonra yapılan ileri soruşturmada verdiği ifadede 3 günlük çalışan olduğunu kabul ettiğini söyledi. Polis çavuşu Avcil konu inşaatta polisin tahkikat yaptığı sırada orada çalışmakta bulunan zanlılar Mehmet Duran, İbrahim Doruk ve Yahya Çamurcu’nun polise yaptıkları beyanlarda maktul Turan’ın orada çalıştığını bildikleri halde çalışmadığı yönünde beyanda bulunduğunu belirterek polise yalan beyanda bulunma suçunu işlediklerini de aktardı. Şerif Avcil mesele ile ilgili olarak başlatılan soruşturmanın tamamlandığını zanlı Konaklı aleyhine tedbirsizlik sonucu başkasının ölümüne sebep olma davası getirildiğini, zanlılar Duran, Doruk ve Çamurcu aleyhine ise amme fesatçılığı davası getirildiğini ve tümünün de suçunu kabul ettiğini söyledi. Polis yapılan beyanlar ışığında tüm zanlıların mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlanmasını talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Kıdemli Yargıç Tacan Reynar tüm zanlıların ilerde görüşülecek davalarında hazır olmasını sağlamak maksadı ile yurtdışına çıkışlarının yasaklanması, haftada bir gün en yakın polis karakoluna ispati vücut etmelerine emir verdi. Kıdemli Yargıç ayrıca zanlı Konaklı’nın ise KKTC vatandaşı muteber bir kefilin 100 Bin TL değerinde kefalet senedi imzalaması koşulu ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.