banner913
banner932
banner1012

Uyuşturucuya rekor ceza

banner1020

Girne’de Haziran ayında narkotik ekiplerinin düzenlediği uyuşturucu operasyonunda ele geçirilen 4 bin 540 adet MDMA hap ve bir adet tabanca ile yakalanan Suat Kalay, 15 yıl hapse mahkum edildi

banner974
Uyuşturucuya rekor ceza

banner971

Evrim KAMALI

Girne’de Haziran ayında narkotik ekiplerinin düzenlediği uyuşturucu operasyonunda ele geçirilen 4540 MDMA hap ve 1 adet tabanca ile yakalanan sanık Suat Kalay aleyhinde karar dün Girne Ağır Ceza Mahkemesi’nde açıklandı.

Başkan Fadıl Aksun, Kıdemli Yargıç Pınar Beyoğlu ve Yargıç Temay Sağer’den oluşan Girne Ağır Ceza Mahkemesi heyetinin oy birliği ile vermiş olduğu kararı Başkan Aksun açıkladı. Girne Ağır Ceza Mahkeme Başkanı Fadıl Aksun, sanık Suat Kalay’ın 2015 yılında ülkeye geldiğini, 2016 yılı başında ekonomik sorunlar yaşadığını ve M.A.,’nın aracılığı ile uyuşturucu ticareti yapma kararı aldığını kaydetti. Başkan,  Kalay’ın Mayıs ayında M.A.’dan uyuşturucu hapları satın aldığını ve Girne’de İngiliz Mezarlığı’na sakladığını belirterek alınan bilgi üzerine Narkotik ekiplerinin Kalay’ı yakın takibe aldığını ve 16 Haziran tarihinde Girne’de İskenderun Caddesi, 15 Kasım Sokak’ta isimsiz bir apartmanın önünde uyuşturucu hap gizlerken suçüstü yakalandığını anımsatan Fadıl Aksun,  yapılan sorgulamada Kalay’ın uyuşturucu zulasını polise gösterdiğini ve evinde gerçekleşen aramada 1 adet tabanca, 14 adet canlı mermi ele geçirildiğini söyledi.

Mahkeme başkanı, emare olarak alınan 4 bin 500 adet hap ve 80 adet yarım hapın analiz sonuçlarının geldiğini ve hapların MDMA türü uyuşturucu hap olduğunu belirtti. Aksun, mahkemeye 10 adet emare sunulurken, Kalay’ın 16-23 Haziran tarihleri arasında poliste tutuklu kaldığını ve yargılanıncaya kadar 3 ayı geçmeyecek şekilde cezaevine gönderildiğini kaydetti.

Oy birliği ile alınan kararı açıklayan mahkeme Başkanı Fadıl Aksun, Suat Kalay’ın tasarrufunda bulunan MDMA türü uyuşturucu hapların sentetik içerdiğini ve bu tür maddelerin kullanılması halinde ölüme yol açtığına dikkati çekti. Aksun, uyuşturucu suçlarının giderek yaygınlaştığı ülkemizde Suat Kalay’ın binlerce hapı ülkeye ithal ederek ülke halkını zehirleme amacında olduğunu belirterek bu tür suçlara ciddi caydırıcı cezalar verilmesi gerektiğini belirtti.

Mahkeme başkanı Fadıl Aksun son olarak Suat Kalay’ı uyuşturucu madde alma, verme ve tasarruf suçları ve 1 adet tabanca tasarrufu suçlarından toplam 15 yıl hapis cezası ile cezalandırdıklarını açıkladı.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.