banner913
banner932
banner1012

Uyuşturucu satıcısına 18 ay hapis

banner1020

Lefkoşa’da tasarrufunda uyuşturucu madde bulunan Sadık Amin için bir yıl denetimli serbestlik yasası altında gözetim altında tutulmasına emir verilirken, Amin’e uyuşturucuyu verdiği tespit edilen Mehmet Kılıç ise 18 ay hapis cezasına çarptırıldı

banner974
Uyuşturucu satıcısına 18 ay hapis

banner971

Evrim KAMALI

Lefkoşa’da Aralık 2017’de alınan ihbar üzerineyapılan aramada tasarrufunda uyuşturucu madde bulunan sanık Sadık Amin ve kendisine uyuşturucu maddeyi verdiği tespit edilen sanık Mehmet Kılıç aleyhindeki karar dün Lefkoşa Ağırceza Mahkemesi huzurunda açıklandı.

Başkan Melek Esendağlı, Kıdemli Yargıç Alev Ulunay ve Yargıç Murat Soytaç’tan oluşan Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesinin oy birliği ile vermiş olduğu kararı Yargıç Soytaç açıkladı. Soytaç kararda öncelikle sanıkların yargılandığı suçların özetine değinerek sanık Amin’in alınan ihbar üzerine tasarrufunda 1 adet elle sarılmış içerisinde sentetik cannabionit türü uyuşturucu madde bulunan sigara bulunduğunu ve konu uyuşturucu maddeyi para karşılığı sanık Mehmet Kılıç’tan aldığını itiraf etmesi üzerine Kılıç’ında yakalandığını belirtti. Yargıç sanık Mehmet Kılıç’ın da tutuklandığı sırada tasarrufunda 2 gram madde bulunduğunu söyledi.

Yargıç Murat Soytaç sanıkların suçlarını kabul ettiklerini ve adaletin erken tecellisine katkıda bulunduğunu belirterek sabıkası olmayan sanık Sadık Amin’in denetimli serbestlik hakkından yararlanma talebini uygun görecek 1 yıl denetimli serbestlik yasası altında gözetim altında tutulmasına emir verdiklerini açıkladı.

Yargıç Murat Soytaç sanık Mehmet Kılıç’ın ise benzer suçlardan birçok sabıkası olduğunu ve işlemiş olduğu suçlar arasında uyuşturucu verme veya satarak ticaretini yapma suçları da bulunduğunu dikkate alarak aleyhinde ağırlaştırıcı sebep olarak değerlendirdiklerini söyledi. Yargıç Soytaç sanığın daha önce denetimli serbestlikten de yararlandığını ve bu süre zarfında yine benzer suç işlediğini belirterek sanığın cezasına bugünden itibaren başlanmak kaydı ile 18 ay hapis cezasına çarptırdıklarını açıkladı.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.