banner913
banner932
banner1012

Uyuşturucu kavgası ölümle bitiyordu

banner1020

Lefkoşa’da Yiğitler Burcu bölgesinde gizlenen uyuşturucu maddeyi alarak Mağusa’ya doğru gitmekte olan zanlı İsmail Demirkalp ve aranan şahıs arasında çıkan tartışma sonucunda aranan şahsın Demirkalp’i araçtan aşağıya atması sonucunda olay ortaya çıktı

banner974
Uyuşturucu kavgası ölümle bitiyordu

banner971

(Kamalı Haber)

Demirhan bölgesinde zanlı İsmail Demirkalp’in yol kenarında şüpheli hareketleri nedeni ile polise gelen bilgi üzerine olay yerine gelen polis ekipleri zanlının uyuşturucu tesiri altında olduğunu tespit etti. Olayın narkotik polisine bildirilmesi üzerine olay yerine gelen narkotik ekipleri yürütmüş oldukları soruşturma neticesinde zanlının aracını olay yerinden yaklaşık yarım kilometre uzakta tespit etti. Araç içerisinde yapılan aramada yüklü miktarda uyuşturucu madde tespit etti. Tutuklanan zanlı dün tutukluluk süresi talebi ile mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili şahadet veren polis memuru Ahmet Bayram olayla ilgili bulguları aktardı. Bayram 1 Eylül tarihinde, saat 18.45 sıralarında, polise gelen bir bilgide zanlı İsmail Demirkalp’in Demirhan-Lefkoşa Anayolunda yol kenarında şüpheli hareketlerde bulunduğunu ve olay yerine gelen polis ekiplerinin zanlının uyuşturucu tesiri altında olduğunu tespit edilmesi üzerine olayın Narkotik polisine bildirildiğini söyledi.

Polis memuru Bayram olayı devralan narkotik ekiplerinin zanlının aracını olay yerinde yaklaşık yarım kilometre uzakta tespit ettiğini ve içerisinde yaptığı aramada ön yolcu kapısında naylona sarılı yaklaşık 55 gram sentetik cannabinoid türü uyuşturucu madde bulunduğunu belirtti. Polis ayrıca araç içerisinde şoför koltuğu üzerinde de 1 adet içerisinde tütün ile karışık uyuşturucu madde olduğuna inanılan bir adet elle sarılmış ucu yanık sigara bulunduğunu söyledi.

Polis olayın akabinde zanlıdan izahat istendiğinde konu maddeyi Lefkoşa’da aracı kullanan ve şu anda aranmakta olan bir şahısın Yiğitler Burcu bölgesinde gizlenmiş olduğu yerden aldığını ve geri dönüş yolunda aralarında tartışma çıktığını, söz konusu şahsında kendisini araçtan bulunduğu yere attığı itirafında bulunduğunu söyledi. Polis mesele ile ilgili olarak başlatılan soruşturmanın devam ettiğini, zanlının serbest kalması durumunda aranmakta olan şahsa etki etme olasılığı bulunduğunu belirterek ilk etapta 3 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Polis şahadetinin üzerine söz alan zanlı aranan şahıs ile söz konusu uyuşturucu için kavga ettiklerini aralarında 100 liralık mal için anlaştıklarını ancak onun yüklü miktarda mal aldığını bu nedenle kavga ettiklerini ve kendisini yolda giderken araçtan attığını ve yaralanmasına sebep olduğunu beyan etti. Zanlı ayrıca konu şahsın kendisini öldü sanıp aracıda işleri de bırakıp kaçtığını belirtti.

Huzurunda verilen şahadet ve beyanı değerlendiren Yargıç Rauf Kürşad zanlının soruşturma maksatlı 3 gün poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.