banner913
banner932
banner1012

Uyuşturucu alışverişine suçüstü

banner1020

Güvercinlik köyünde uyuşturucu alışverişi yapılacağı yönünde aldıkları ihbar üzerine harekete geçen narkotik ekipleri, ağaç altında gizlenmiş 150 gram uyuşturucu almaya gelen iki kişiyi suçüstü tutukladı

banner974
Uyuşturucu alışverişine suçüstü

banner971

Gamze PİR BAYKUR

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekipleri Güvercinlik köyünde uyuşturucu alışverişi yapılacağı yönünde aldıkları ihbar üzerine harekete geçti. Güvercinlik köyüne giden narkotik ekipleri 150 gram Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde ele geçirirken konu uyuşturucu maddeleri kimin veya kimlerin alacağını öğrenmek için pusu görevine başladı. Pusu görevinde bulunan narkotik ekipleri konu maddeleri almaya gelen 33 yaşındaki Abdüllahi Umar ile 22 yaşındaki Suleiman Al Hassan’ı ise suç üstü tespit ederek tutukladı. “Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu” suçlamasıyla dün Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan zanlı Umar ile Al Hassan aleyhine 3’er günlük tutukluluk süresi temin edildi.

Meselenin tahkikat memuru Cüneyt Arkın, 4 Şubat tarihinde alınan bir bilgide Güvercinlik köyü futbol sahası önünde uyuşturucu alışverişi yapılacağının öğrenildiğini söyledi. Konu bölgeye gidildiğini belirten Arkın, yapılan kontrolde ağaç altında gizlenmiş şekilde streç naylonlar içerisinde yaklaşık 150 gram ağırlığında Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde bulunduğunu açıkladı. Daha sonra konu uyuşturucu maddeyi kimin veya kimlerin almaya geleceğinin tespiti için pusu görevine başlandığını belirten Arkın, zanlı Suleiman Al Hassan yönetimindeki MU 968 Z plakalı aracın konu yere geldiğini ve zanlı Abdüllahi Umar’ın ise kiralık araçtan inerek konu maddeleri bulunduğu yerden alırken tespit edildiğini açıkladı. Arkın, zanlı Umar’ın “Dur” ihtarına uymayarak konu uyuşturucu olduğuna inanılan maddeleri yere atıp kaçmaya başladığını ancak 70  metre ileride makul güç kullanılarak yakalanıp alıkonulduğunu belirterek, zanlı Al Hassan’ın ise araçtan indirildiği sırada kaçmaya çalıştığını ve makul güç kullanılarak zanlı Al Hassan’ın da tutuklandığını açıkladı. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın yeni başladığını belirten Arkın, zanlıların 3’er gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Gökhan Asafoğulları, zanlı Abdüllahi Umar ile Suleiman Al Hassan’ın tahkikat maksatları bakımından 3’er gün süreyle poliste tutuklu kalmalarına emir verdi.


banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.