banner913
banner932
banner1012

Töre yine askeri bölgede yakalandı

banner1020

banner974
Töre yine askeri bölgede yakalandı

banner971

Akıncılar bölgesinde devriye gezen polis ekipleri, Mutlu Töre ve Deniz Kaya’yı

askeri yasak bölgede yakaladı

Evrim KAMALI

Akıncılar bölgesinde devriye gezen polis ekipleri tarafından askeri bölgede yakalanan zanlılar Mutlu Töre ve Deniz Kaya tutuklanarak dün Askeri Mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren Polis memuru Ömer Can olayla ilgili bulguları aktardı. Can huzurda bulunan zanlılar Mutlu Töre ve Deniz Kaya’nın 7 Temmuz tarihinde Luricina bölgesinde devriye gezen polis ekipleri tarafından zanlı Tören’in kullanımında bulunan araç ile askeri bölgede bulundukları sırada tespit edilerek suçüstü yakalandıklarını söyledi. Polis zanlı Tören’in Askeri yasak bölgeyi ihlal gibi benzer suçlardan birçok davası olduğunu, zanlı Deniz Kaya’nın ise ülkemizde Turist statüsünde bulunduğunu belirtti. Polis memuru Ömer Can zanlılar aleyhine başlatılan soruşturmanın tamamlandığını ve mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlamasını talep etti.

Polis şahadetinin ardından söz alan zanlı Töre bulundukları yerin Askeri Bölge olmadığını vatan toprağı olduğunu belirterek suç işlemediğini iddia etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Kıdemli Yargıç Hale Dağlı zanlıların methaldar oldukları suçların ciddi olduğunu ancak teminata bağlarken sabıkalarını da göz önünde tuttuğunu belirterek zanlı Tören’in 19 günü geçmeyen bir süre cezaevinde beklemesine emir verdi. Kıdemli Yargıç ayrıca zanlı Kaya’nın ise yurtdışına çıkışının yasaklanması, haftada 1 gün en yakın polis karakoluna ispati vücut etmesi, 2500 TL nakit teminat yatırması ve KKTC vatandaşı muteber 1 kefilin 50 bin TL değerinde kefalet senedi imzalaması koşulu ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi. 

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.