banner913
banner932
banner1012

Şeker, 9 ay hapis yatacak

banner1020

Karaağaç köyünde yapılan operasyonda uyuşturucu madde ile yakalanan ve sorgusunda Mart 2016 tarihinde iki kez toplam 40 gram uyuşturucu madde ithal ettiğini kabul eden Şahin Şeker, 9 ay hapse mahkum edildi

banner974
Şeker, 9 ay hapis yatacak

banner971

Evrim KAMALI

Girne’ye bağlı Karaağaç köyünde Nisan 2016 tarihinde yapılan operasyonda uyuşturucu madde ile yakalanan ve sorgusunda Mart 2016 tarihinde iki kez toplam 40 gram uyuşturucu madde ithal ettiğini kabul eden sanık Şahin Şeker hakkındaki dava dün karara bağlandı. Bir dönem başarılı bir futbolcu olan ancak bağımlılık yüzünden sporu bırakmak zorunda kaldığı belirtilen Şeker hapse mahkûm edildi. Başkan Ömer Güran, Yargıç GökanAsafoğulları ve Yargıç Meltem Dündar’dan oluşan heyet, oy çokluğu ile sanık hakkındaki kararını verdi. Başkan Güran ve Yargıç GökanAsafoğulları, sanığa hapis cezası vermeyi uygun görürken, Yargıç Dündar sanık hakkında denetimli serbestlik yasasından yararlanması yönünde karar verdi.

Yargıç Asafoğulları, sanık Şeker’in Mart ayında telefonda anlaştığı bir kişi aracılığı ile Güney Kıbrıs’tan bin TL karşılığı 30 gram bonzai, yine bin TL karşılığı 10 gram hintkeneviri aldığını söyledi. Asafoğulları, sanığın Nisan ayında yakalandığını, operasyon esnasında tasarrufundaki uyuşturucuyu yutmaya çalıştığını ifade etti. Sanığın, yakalandıktan sonra suçunu kabul ettiğini, tedaviye başladığını ve bu yönde mahkemeye doktor raporu sunduğunu kaydeden Asafoğulları, sanığın ayrıca denetimli serbestlik yasasından yararlanmayı talep ettiğini açıkladı. Sanık hakkındaki tüm olguları değerlendirdiklerini, sanığın sporcu olduğunu ancak bağımlılık yüzünden sporu bıraktığını, sabıkasız olduğunu, yeni evli ve eşinin 7 aylık hamile olduğunu kaydeden Yargıç, bu hususların hafifletici etken olarak değerlendirildiğini belirtti. Yargıç, sanığın yasadan yararlanma talebini değerlendirdiklerini ancak ithal ettiği uyuşturucu madde miktarının 40 gram olduğunu, bu tutarın yasada öngörülen tutardan fazla olduğunu belirterek, sanığa hürriyeti bağlayıcı ceza vermeyi uygun gördüklerini açıkladı. Asafoğulları, sanığı uyuşturucu madde ithal, tasarruf ve alma suçlarından 9 ay hapse mahkûm ettiklerini belirtti.

Yargıç Meltem Dündar da azınlıkta kalan kararını okudu. Sanığın ithal ettiği toplam 40 gram uyuşturucu maddeyi Esentepe’de boş araziye gömdüğünü, oradan azar azar çıkararak içtiğini, mahkemede sanığın kullanıcı olduğuna ve taciri amaç gütmediğine dair savunma tarafından olgular sunulduğunu, iddia makamının da bu olgulara itiraz etmediğini belirtti. Yargıç, sanığın uyuşturucu maddeyi sadece kişisel kullanımı için ithal ettiğine kanaat getirdiğini, denetimli serbestlik yasasında bir kişinin sadece kişisel kullanımı için uyuşturucu bulundurduğunun ıspatı halinde yasadan yararlanabileceğinin belirtildiğini kaydetti. Yargıç, bu huşuları dikkate alarak sanığın denetimli serbestlik yasasından yararlanması yönünde karar verdiğini açıkladı.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.