banner913
banner932
banner1012

Şantaj çetesi yakalandı

banner1020

Radyo görünümlü ses ve görüntü kaydeden cihazla cinsel içerikli görüntüler çekip, şantaj aracı olarak kullanan bankacı Didem Uçak, Arife Özoğlu, Muharrem Tanrıver ve İsmail Dimilliler adlı kişiler tutuklandı

banner974
Şantaj çetesi yakalandı

banner971

 

Evrim KAMALI

Ses ve görüntü kayıt cihazları ile bazı şahsıların cinsel içerikli görüntülerini çekip, şantaj aracı olarak kullanan bankacı Didem Uçak, medyum Arife Özoğlu, Muharrem Tanrıver ve İsmail Dimilliler tutuklanarak dün Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.

Özel Soruşturma Biriminde görevli polis çavuşu, zanlıların Şubat-Mayıs 2018 tarihinde meydana gelen “özel hayatın gizliliğini ihlal” suçundan tutuklandıklarını söyledi. Polis, zanlı Didem Uçak’ın radyo görünümlü görüntü ve ses kaydı cihazı ile yatak odasında müştekinin cinsel içerikli görüntülerini çektiği iddiasıyla tutuklandığını söyledi. Polis, mesele ile bağlantılı olarak Arife Özoğlu, İsmail Dimilliler, Muharrem Tanrıver’in de yakalandığını anlattı. Polis, Lefkoşa’da bir bankada çalışan zanlı Uçak’ın görüntülerini çektiği müştekinin banka hesap bilgilerini elde edip zanlı Dimilliler ve zanlı Tanrıver’e verdiğini de aktardı.

Polis, olayda kullanılan radyo görünümlü cihazın emare olarak alındığını kaydetti. Polis mesele ile bağlantılı olan zanlı Özoğlu’nun fal ve büyü işleri yaptığı işyerine de operasyon düzenlediklerini açıkladı. Polis, zanlının işyerinde masa saati görünümlü ses ve görüntü kayıt cihazı ele geçirildiğini açıkladı. Polis, zanlının Dimilliler’in evinde ve aracında yapılan aramada ise 13 canlı mermi ile zanlı Uçak’ın görüntülerini çektiği şahsa ait video kayıt görüntüleri ele geçirildiğini açıkladı. Polis, zanlıların evlerinde ayrıca tabletler, bilgisayarlar, zanlı Özoğlu ile Tanrıver’in birlikte kaldığı evde 12 canlı mermi ele geçirdiklerini söyledi. Polis, soruşturmanın sürdüğünü, alınması gereken birçok ifade olduğunu, aranan emareler olduğunu belirterek, zanlıların 3 gün süre ile tutuklu kalmasını talep etti.

Mahkeme zanlıların soruşturma maksatlı 3 gün poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

 

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.