banner913
banner932
banner1012

Sahte evrakla KKTC kimliği aldı

banner1020

Nüfus Kayıt Dairesi’ne 8 yıl önce sahte olduğunu bildiği anne ve babasına ait Ürdün evlenme belgesi ile annesine ait Ürdün doğum belgesini tedavüle sürerek KKTC kimlik kartı alan Yaser Alezzo, kimlik kartını yenilemek maksadı ile daireye yeniden başvuru yapınca yakalandı

banner974
Sahte evrakla KKTC kimliği aldı

banner971

Evrim KAMALI

Lefkoşa’da İçişleri Bakanlığı’na sahte evrak vererek vatandaşlık alan zanlı Yaser Alezzo tespit edilmesinin ardından tutuklanarak dün mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren polis memuru Erkan Çelik olayla ilgili bulguları aktardı. Çelik huzurda bulunan zanlı Yaser Alezzo’nun 2009 yılı Eylül ayı içerisinde KKTC Kimlik kartı temin etmek maksadı ile Lefkoşa'da İçişleri Bakanlığı Nüfus Kayıt Dairesine sahte olduğunu bildiği anne ve babasına ait Ürdün evlenme belgesi ile annesine ait Ürdün doğum belgesini tedavüle sürdüğünü söyledi. Polis zanlının tedavüle sürmüş olduğu bu sahte  belgeler ile adına düzenlenen 326183 numaralı KKTC Kimlik kartını temin ettiğini belirtti.

Polis memuru Erkan Çelik zanlının temin etmiş olduğu bu KKTC kimlik kartını yenilemek maksadı ile 7 Kasım 2017 tarihinde konu daireye yeniden başvuru yaptığında evrakların incelenmesi üzerine sahte olmuş olabileceği şüphesi ile durum polise aktarılmış ve zanlının aynı gün Lefkoşa Kaza Mahkemesinden temin edilen derdest emri ile tutuklandığını söyledi. Yapılan tahkikat neticesinde zanlının 2009 Eylül ayı içerisinde İçişleri Bakanlığı Nüfus Kayıt Dairesinde tedavüle sürdüğü evrakların sahte olduğunun PGM Kriminalistik Şube görevlisi tarafından tespit edildiğini belirten polis memuru meselenin tahkikatının tamamlandığını ve etki etme olasılığı bulunmadığın ı belirterek uygun bir teminat talebinde bulundu.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Kıdemli Yargıç Tacan Reynar zanlının ilerde görüşülecek davasında hazır olmasını sağlamak maksadı ile yurtdışına çıkışının yasaklanması, haftada 1 gün en yakın polis karakoluna ispati vücut etmesi ve 30 bin TL nakit teminat yatırması koşulu ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.