banner913
banner932
banner1012

Rumları 30 bin Euro dolandırdı

banner1020

2017-2018 yılları içerisinde Sotiris Chrıstodoulou ve Vasiliki Irakleous’a kuzeyde kalan evlerini yüklü miktarda para karşılığı İsraillilere satacağını beyan edip sahtekarlıkla 30 bin Euro alan Mehmet Furkan tutuklandı

banner974
Rumları 30 bin Euro dolandırdı

banner971

Evrim KAMALI

Lefkoşa’da2017-2018 yılları içerisinde Sotiris Chrıstodoulou ve Vasiliki Irakleous’a 1974 sonrakı kuzeyde kalan evlerini yüklü miktarda para karşılığı İsraillilere satacağını beyan edip sahtekarlıkla paralarını alan zanlı Mehmet Furkan yapılan şikayet üzerine tutuklanarak dün mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili yeminli şahadet veren Hüseyin Ergüleç olayla ilgili bulguları aktardı. Ergüleç, zanlıMehmet Furkan’ın 2017-2018 yılları içerisinde Lefkoşa'da, Güney Kıbrıs’ta sakin Sotiris Chrıstodoulou ve Vasiliki Irakleous’a 1974 yılında terk etmiş oldukları Lapta ve Güzelyurt bölgesinde bulunan ve halen KKTC vatandaşlarının ikamet etmekte olduğu evleri, İsraillilere yüksek fiyattan satacağınısöyleyip Vasiliki Irakleous'dan toplamda 30 bin Euro alarak sahtekarlıkla paratemin ettiği gerekçesiyle tutuklandığını mahkemeye aktardı. Ergüleç, zanlının, müştekilerden aldığı orijinal koçanların arandığını ve tahkikatın devam ettiğini belirten Ergüleç, tahkikatın salimen yürütülebilmesi için üç gün tutuklu kalmasını talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Cenkay İnan, tahkikatın salimen yürütülebilmesi için zanlının üç gün tutuklu kalmasına emir verdi.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.