banner913
banner932
banner1012

Özkaracan’a 9 ay hapis

banner1020

Lefkoşa’da uyuşturucu madde tesiri altında araç kullanırken park halindeki araçlara çarpan ve cadde üzerinde bulunan bir dükkân vitrininden içeri girerek durabilen Zafer Özkaracan’a 9 ay hapis cezası verildi

banner974
Özkaracan’a 9 ay hapis

banner971

Evrim KAMALI

Lefkoşa’da, Osman Paşa Caddesi üzerinde uyuşturucu madde tesiri altında araç kullanırken park halindeki araçlara çarparak cadde üzerinde bulunan bir dükkân vitrininde içeri girerek durabilen sanık Zafer Özkaracan aleyhindeki karar dün Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi heyeti tarafından açıklandı.

Başkan Melek Esendağlı, Kıdemli Yargıç Alev Ulunay ve Yargıç Murat Soytaç huzurunda gerçekleşen dünkü karar duruşmasında heyet sanığı suçlu bulup mahkûm etti. Mahkeme heyetinin oybirliği ile vermiş olduğu kararı Kıdemli Yargıç Ulunay açıkladı. Ulunay kararda sanık lehine ve aleyhine olan olguları değerlendirdiklerini, sanığın uyuşturucu madde etkisi altında olduğu bir sırada araç kullanarak kaza yaptığının altını çizdi. Kıdemli Yargıç söz konusu kaza sonucunda şans eseri bir yaralanma olmadığını bu nedenle uyuşturucu madde kullanıp araç kullanan ve insan hayatını tehlikeye atan bir kişiye hoş görü ile yaklaşılamayacağını belirterek sanığı suçlu bulup mahkûm ettikleri davalardan 9 ay hapis cezası ile cezalandırdıklarını açıkladı.

DAVA KONUSU OLAY NASIL OLMUŞTU:

Sanık Zafer Özkaracan’ın 20 Ağustos 2017 tarihinde, saat 18.00’de Lefkoşa’da, Osman Paşa Caddesi üzerinde madde tesiri altında araç kullandığı esnada kaza yapmış ve olay yerine gelen polis ekipleri sanığın hareketlerinden şüphelenip araç içerisinde arama yaparak 1 adet içerisinde tütün ile karışık sentetik cannabinoid türü uyuşturucu madde bulunan elle sarılmış sigara ile gazete kâğıdına sarılı 1 gram sentetik cannabinoid türü uyuşturucu madde bulması üzerine tutuklanmıştı.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.