banner913
banner932
banner1012

Oturma izni almak için sahte evrak düzenledi

banner1020

Lefkoşa’da Nijeryalı bir öğrenci, muhaceret işlemlerini gerçekleştirmek amacıyla kira sözleşmesi üzerinde tek taraflı değişiklik yaptığı gerekçesiyle tutuklandı

banner974
Oturma izni almak için sahte evrak düzenledi

banner971

 Evrim KAMALI

Lefkoşa’daki Vergi Dairesi’nde oturma izni almak için sahtelenmiş kira sözleşmesi veren 29 yaşındaki Nijerya uyruklu işletme fakültesi öğrencisi İfeatu Christian tutuklanarak dün Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.

Meseleyi soruşturan Polis, 29 Mayıs tarihinde Vergi Dairesi’ne giden zanlının görevliye sahte evrak vererek tedavüle sürdüğünü söyledi. Polis, zanlının başkası adına olan kira sözleşmesine kendi ismini yazarak sahtelediğini ve görevliye verdiği tespit edilerek aynı gün tutuklandığını söyledi. Polis, zanlının üniversite öğrencisi olduğunu, soruşturmanın tamamlandığını kaydederek, teminat talep etti.

Mahkeme, zanlının 5 bin TL nakit teminat ödemesi şartı ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.