banner913
banner932
banner1012

Ölümlü kazaya dört yıl hapis

banner1020

Lefke-Güzelyurt Anayolu’nda 16 Haziran 2016’da okul otobüsünden inip yaya olarak yolu karşıya geçmeye çalışan Elif Sultan Dönekli ile İbrahim Dönekli kardeşlere çarparak 6 yaşındaki İbrahim Dönekli’nin ölümüne neden olan araç sürücüsü Ömer Akan, dört yıl hapis cezasına çaptırıldı

banner974
Ölümlü kazaya dört yıl hapis

banner971

Evrim KAMALI

Lefke-Güzelyurt Anayolu üzerinde16 Haziran 2016 tarihinde saat 13.30 sıralarında meydana gelen kazada okul otobüsünden inip yaya olarak yolu karşıya geçmeye çalışan Elif Sultan Dönekli ile İbrahim Dönekli kardeşlere çarparak 6 yaşındaki İbrahim Dönekli’nin ölümüne neden olan araç sürücüsü Ömer Akan aleyhindeki karar dün Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi huzurunda açıklandı.

Başkan Melek Esendağlı, Kıdemli Yargıç Alev Ulunay ve Yargıç Murat Soytaç’dan oluşan Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi heyetinin oy birliği ile sanık aleyhine vermiş olduğu kararı Başkan Esandağlı açıkladı. Esendağlı kararda sanık lehine ve aleyhine olan tüm olguları değerlendirdiklerini sanığın işlemiş olduğu suçun dikkatsizlik ve tedbirsizlik sonucu ölüme sebep olma olduğunu bu tür suçların gittikçe yaygınlaştığını ve bu tür suçlara caydırıcı cezalar verilmesi gerektiğini söyledi. Başkan Melek Esendağlı kazanın meydana gelişini inceleyecek olursak sanığın yönetimindeki HD 533 plakalı salon araç ile doğu istikametine doğru dikkatsizce seyrettiği sırada Gaziveren köy dâhiline geldiği zaman yolun güney kısmından kuzey kısmına yaya olarak geçmeye çalışan 6 yaşındaki maktul İbrahim Dönekli ve 13 yaşındaki Elif Sultan Dönekli’ye çarptığını belirtti. Başkan Esendağlı kazanın meydana gelmiş olduğu yolun 6 metre genişliğinde olduğunu maktul ve kardeşinin yolun dört buçuk metresini kat ettikten sonra sanığın aracı ile kendilerine çarptığını ve görüş açısının temiz olduğunu belirterek bu durumu aleyhine ağırlaştırıcı sebep olarak değerlendirildiğini söyledi. Başkan Melek Esendağlı aktarmış oldukları tüm olgular ışığında sanığın lehine ve aleyhine olan tüm hususları değerlendirdikten sonra sanığı oy birliği ile 4 yıl hapis cezasına çarptırdıklarını açıkladı.

Karar konusu kaza nasıl olmuştu:

Lefke-Güzelyurt Anayolu üzerinde16 Haziran 2016 tarihinde, saat 13.30 sıralarında, sanık Ömer Akan, yönetimindeki HD 533 plakalı salon araç ile doğu istikametine doğru dikkatsizce seyrettiği sırada Gaziveren köy dahiline geldiği zaman yolun güney kısmından kuzey kısmına yaya olarak geçmeye çalışan 6 yaşındaki maktul İbrahim Dönekli ve 13 yaşındaki Elif Sultan Dönekli’ye çarpmıştı. Kaza sonucu yaralanan her iki yaya Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesine kaldırılarak yapılan tedavilerini müteakip, İbrahim Dönekli yoğun bakım servisinde müşahede altında tutulduğu 18. günün sonunda kaza sonucu aldığı yaralara dayanamayarak yaşamını yitirmişti. Kardeşi Elif Sultan Dönekli ise yapılan tedavinin ardından taburcu edilmişti.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.