banner913
banner932
banner1012

Öğrenciler ayaklandı

banner1020

Kennedy Taomwabwa Dede’nin öldürülmesi ile ilgili olarak Afrika kökenli öğrenciler ayaklandı. DAÜ’de önce Rektörlük binasını basan öğrenciler, daha sonra kampüste yürüyüş yaparak polisle çatıştı

banner974
Öğrenciler ayaklandı

banner971

Gamze PİR BAYKUR

Mağusa’da önceki gün cinayete kurban giden  Kennedy Taomwabwa Dede’nin ölümü ile ilgili olarak yaklaşık 100 Afrika kökenli öğrenci dün DAÜ’de ayaklandı. Dün öğlen saatlerinde DAÜ Rektörlük binasına giden ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cem Tanova’nın ofisini basan Afrika kökenli öğrencilerin Tanova’yı kısa süreliğine rehin aldığı iddia edildi. DAÜ’de ilk olarak Rektörlük binasını ardından ise kampüs içini birbirine katan Afrikalı öğrenciler, Dede’nin katil zanlılarının isimleri ve resimlerinin açık şekilde gazetelerde yer almasını istedi.

ARBEDE YAŞANDI

Gerginliğin ve ayaklanmanın Rektörlük binasında başlamasıyla birlikte DAÜ içerisine çok sayıda polis geldi. Yoğun güvenlik önlemi alan polis ekipleri olası bir gözaltına alma durumu için cezaevi arabasını da hazırda bekletti. Kampüs içerisinde izinsiz şekilde toplanan Afrika kökenli öğrenciler ile polis arasında zaman zaman arbede yaşandı. Tansiyonun yüksek olduğu olaylarda Afrika kökenli öğrenciler okul içerisinde yürüyüş yaptı. Yürüyüşlerini okul dışına da taşımak isteyen Afrika kökenli öğrenciler etten duvar ören polisin engeliyle karşılaştı.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.