banner913
banner932
banner1012

Ne ehliyet var ne sigorta!

banner1020

Girne - Değirmenlik anayolunda meydana gelen ve 20 yaşındaki Hüsnü Buğarhan’ın ölümüyle sonuçlanan trafik kazasında araç sürücüsü Mehmet Karakuş’un sürüş ehliyeti olmadığı ve kullandığı aracın da sigortasının bulunmadığı ortaya çıktı

banner974
Ne ehliyet var ne sigorta!

banner971

Evrim KAMALI

Girne - Değirmenlik anayolunda 10 Temmuz’da meydana gelen ve 20 yaşındaki Hüsnü Buğarhan’ın ölümüyle sonuçlanan trafik kazasının zanlısı Mehmet Karakuş dün mahkemeye çıkarıldı. Tedavi gördüğü Lefkoşa Devlet Hastanesi’nden dün sabah taburcu edilerek Girne’de duruşmaya çıkarılan zanlının sağlık durumunun iyi olmadığı, başında ciddi yaralar olduğu görüldü. Mahkeme hem olayın ciddiyetini hem de zanlının sağlık durumunu dikkate alarak teminat kararı verdi.

AŞIRI SÜRAT VARDI

Duruşmada zanlı hakkındaki iddiaları aktaran polis, zanlının kaza günü dikkatsiz, aşırı süratli olduğunu, ayrıca sürüş ehliyetinin olmadığını ve kullandığı aracın sigortasının bulunmadığını belirtti. Zanlının çalışma izni ile ülkede bulunduğunu kaydeden polis, 27 Ağustos tarihinde izin tarihinin sonlanacağını ifade etti. Polis, bu olgular ışığında zanlının teminata bağlanmasını talep etti. Zanlı avukatı ise müvekkilinin yaraları olduğunu, bu nedenle sağlık takibinin yapılmasını talep etti.

TUTUKLU YARGILANACAK

Mahkeme, yaşanan olayın ciddiyetine vurgu yaparak, zanlının davaları görülünceye kadar 2 ay süre ile cezaevine gönderilmesine, ayrıca cezaevine konmadan önce tam teşekküllü devlet hastanesinde kontrolden geçirilmesine ve 2 ay süresince haftada 3 gün yaralarının pansumanı ve sağlık takibi için devlet hastanesine götürülmesine emir verdi.

FECİA OLMUŞTU

Girne - Değirmenlik Anayolunun 12-13’üncü kilometreleri arasında, 9 Temmuz günü sabaha karşı, saat 00.20 sıralarında gerçekleşen kazada, Mehmet Karakuş (E-25), yönetimindeki DD 683 plakalı salon araç ile Değirmenlik istikametine doğru aşırı sürat ve dikkatsizce seyrettiği sırada sola meyilli virajı alamayarak yolun sağından dışarıya çıktı ve yol kenarında bulunan çelik bariyerlere aracının sağ ön kısmı ile çarpmıştı. Çarpmanın etkisi ile tekrar yola savrulan DD 683 plakalı araç o esnada Girne istikametine doğru seyreden Muhammad İkbal (E-54) yönetimindeki TND 087 plakalı aracın önünü tıkaması sonucu çarpışmış ve DD 683 plakalı araç yol dışına çıkarak toprak banket içerisinde alev alarak yanmıştı. Kaza sonrası yanan DD 683 plakalı araçta yolcu olarak bulunan Hüsnü Buğarhan (E-20) yanan araçtan fırlayıp yanarak feci şekilde yaşamını yitirmişti. 

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.