banner913
banner932
banner1012

Meyhaneye av tüfeği ile baskın

banner1020

Akın Lefkoşalı adlı kişi, yüksek sesle müzik çaldığı gerekçesiyle Yenişehir’de bir meyhaneye av tüfeğiyle baskın yaptı

banner974
Meyhaneye av tüfeği ile baskın

banner971

Evrim KAMALI

Lefkoşa’da faaliyet gösteren Şeher Meyhanesi’nde yüksek sesle müzik çaldıkları gerekçesi ile söz konusu meyhaneyi av tüfeği ile basan 36 yaşındaki Akın Lefkoşalı tutuklanarak dün mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren polis memuru Zübeyde Sennaroğlu olayla ilgili bulguları aktardı. Sennaroğlu huzuru da bulunan zanlı AkınLefkoşalı’nın, 07 Şubat 2018 tarihinde saat 23.50 raddelerinde Yenişehir’de faaliyet gösteren bir meyhanede yüksek sesle müzik çalındığı gerekçesi ile konu müziğin kısılması hususunda meyhane görevlilerini uyarmak maksadı ile tasarrufunda bulundurduğu adına kayıtlı av tüfeğini ikametgahından alıp meyhaneye giderek “Kanunsuz Ateşli Silah taşıyıp” tasarrufunda bulundurduğunu belirtti.

Polis memuru Zübeyde Sennaroğlu, ayni gün yapılan şikâyet üzerine bir polis ekibinin olay yerine gittiğini ve yapılan soruşturma neticesinde zanlının tespit edildiğini ayrıca ikametgahının bahçesi içerisinde adına kayıtlı av tüfeğinin de bulunup emare alındığını kaydetti.

Zanlının gönüllü ifade verip suçunu itiraf ettiğini belirten Sennaroğlu, sabaha kadar süren tahkikatın yoğun çabayla tamamladığını söyledi. Sennaroğlu, zanlının yazılı dava tebliğini de kabul ettiğini kaydetti. Sennaroğlu, ayrıca tüfeği kırık halde bulduklarını ve içinde veya zanlının tasarrufunda fişek olmadığına belirterek mahkemenin uygun bir teminata bağlamasını talep etti.

Polis şahadeti üzerine mahkemeden söz alan zanlı Akın Lefkoşalı, “Mahkemeden ve polisten özür dilerim. Son zamanlarda ülkemizde olan olaylar beni çok etkiledi. Yüksek sesle müzik açılıyor. Birçok kez şikâyette bulundum ve kimse ilgilenmedi” dedi.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Kıdemli Yargıç Tacan Reynar, zanlının yargılanıncaya değin yurtdışına çıkışının yasaklanması, 2 haftada 1 gün en yakın polis karakoluna ispati vücut etmesi ve KKTC vatandaşı muteber bir kefilin 30 bin TL kefalet senedi imzalaması koşulu ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.