banner913
banner932
banner1012

Mağusa'da erkek öğretmenden erkek öğrencilerine cinsel taciz!

banner1020

Mağusa Meslek Lisesi’nde üç yıl boyunca iki erkek öğrencisine cinsel tacizde ve cinsel saldırıda bulunduğu iddia edilen erkek bir öğretmen hakkında hem polis tarafından hem de Milli Eğitim Bakanlığı tarafından soruşturma başlatıldı

banner974
Mağusa'da erkek öğretmenden erkek öğrencilerine cinsel taciz!

banner971

Gamze PİR BAYKUR

Mağusa Meslek Lisesi’nde “Kuaförlük Bölümü” öğretmeni olarak görev yapan isminin baş harfleri M.Ç adlı erkek kişi aleyhine  2014-2015 ve 2016 yılları içerisinde 2 erkek öğrencisine birçok kez cinsel tacizde ve cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla hem Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hem de polis tarafından soruşturma başlatıldı. 2016 yılı Aralık ayı içerisinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından aleyhine soruşturma başlatılan M.Ç’nin, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açığa alındığı öğrenildi. Savcılık görüşü ışığında olayın 13 Ocak 2017 tarihinde polise intikal etmesi üzerine ise M.Ç, dün “Cinsel taciz” ve “Cinsel saldırı” suçlarıyla ilgili Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılarak teminata bağlandı.

SOSYAL MEDYA ÜZERİNDEN BİR ÇOK KEZ CİNSEL İÇERİKLİ MESAJ GÖNDERDİĞİ İDDİA EDİLİYOR

Elde edilen bilgilere göre, Mağusa Meslek Lisesi’nde görevli M.Ç, 2014-2015 ve 2016 yılları içerisinde yaşları 16 ile 19 olan Y.U ile M.K isimli iki erkek öğrencisine Facebook Messenger üzerinden bir çok kez cinsel içerikli mesaj atarak cinsel tacizde bulundu. Yine elde edilen bilgilere göre M.Ç’nin okulda bir çok kez rahatsız edici şekilde ve herkesin gözü önünde konu öğrencilerin saçlarını okşayıp ilgi göstererek cinsel saldırıda da bulunduğu iddia edildi.

OKUL YETKİLİLERİ MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞINA ŞİKAYETTE BULUNDU

M.Ç tarafından bir çok kez cinsel tacize ve cinsel saldırıya uğradığı iddia edilen Y.U ile M.K’nin olayı arkadaşlarına anlatması, arkadaşlarının ise okul yetkililerine anlatması sonucu olayın gün yüzüne çıktığı öğrenildi. Cinsel taciz ve cinsel saldırı olayının okul yetkililerinin bilgisine gelmesi üzerine ise okul yetkililerinin Milli Eğitim Bakanlığı’na şikayette bulunduğu  öğrenildi. Milli Eğitim Bakanlığı ise okul yetkililerinin şikayeti üzerine harekete geçerek M.Ç aleyhine soruşturma başlattı ve M.Ç 2016 yılı Aralık ayı içerisinde bakanlık tarafından açığa alındı.

Elde edilen bilgilere göre, M.Ç aleyhine soruşturma başlatan Milli Eğitim Bakanlığı’nın, Savcılığa da suç duyurusunda bulunduğu öğrenildi. Savcılığa yapılan suç duyurusu üzerine ise olay Savcılık görüşü ışığında 13 Ocak 2017 tarihinde Mağusa Polis Müdürlüğü’ne intikal etti ve polis de M.Ç aleyhine soruşturma başlattı.

POLİS, M.Ç’NİN CEP TELEFONLARINA, BİLGİSAYARINA VE TABLETİNE EL KOYDU

Savcılık görüşü ışığında olayın polise intikal etmesi üzerine M.Ç aleyhine soruşturma başlatan polis, M.Ç’nin evinde yaptığı arama neticesinde tespit ettikleri 1 adet bilgisayara, 1 adet tablete ve 2 adet cep telefonuna el koyarak data incelemesine gönderdi. Polis soruşturma kapsamında müştekilerden ve tanıklardan da ifade temin etti.

Cinsel taciz ve cinsel saldırı suçlarını işlediği iddia edilen M.Ç, teminata bağlanmak üzere dün Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. “Cinsel taciz” ve “Cinsel saldırı” suçlarıyla ilgili olarak mahkemeye çıkarılan zanlı M.Ç teminata bağlanarak serbest bırakıldı. Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hazal Hacımulla, zanlı M.Ç’nin kimlik, pasaport ve seyahat belgelerinin polise teslim edilerek KKTC dışına çıkışının men edilmesine, 10 bin TL nakdi teminat ödemesine ve 2 KKTC vatandaşının 50’şer bin TL şahsi kefalet senedi imza etmesine emir verdi.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.