banner913
banner932
banner1012

Kundaklamada üç sanığa toplam 23 yıl

banner1020

Lefkoşa’da 19 Şubat 2016 tarihinde Opel Plaza’nın kundaklanması ile ilgili olarak yargılanan sanıklar Eren Baysal ve Ozan Ögeyik’e 8’er yıl, Adem Bağlar’sa ise 7 yıl hapis cezası verildi

banner974
Kundaklamada üç sanığa toplam 23 yıl

banner971

Lefkoşa’da 19 Şubat 2016 tarihinde Opel Plaza’nın kundaklanması ile ilgili olarak yargılanan sanıklar Eren Baysal, Ozan Ögeyik ve Âdem Bağlar ile ilgili karar dün Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi heyeti tarafından açıklandı.

Başkan Ömer Güran ve Yargıçlar Gökan Asafoğulları, Meltem Dündar huzurunda gerçekleşen dünkü duruşmada mahkeme heyetinin oy birliği ile vermiş olduğu kararı Yargıç Gökan Asafoğulları açıkladı. Asafoğulları öncelikle sanıkların aleyhine getirilen davalarda bir tadilat yapılması gerektiğini belirterek dava dosyasında “Enver Bahçeciler‘in azmettirmesi ile” ibaresinin kaldırılmasına ve huzurda bulunmayan birinin gıyabında yargılanamayacağına bulgu yaptıklarını belirtti. Yargıç Gökan Asafoğulları sanıkların aleyhine getirilen başta kundaklama olmak üzere Kasti hasar ve feri fail davalarından suçlu bulup mahkûm ettiklerini açıkladı. Yargıç Gökan Asafoğulları sanıkların işlemiş olduğu suçun çok ciddi ve yayılmakta olan bir suç olduğunu bu tür suçlara ceza takdir ederken ciddi caydırıcı hapis cezaları takdir edilmesi gerektiğinin altını çizdi. Yargıç Asafoğulları sanıkların işlediği suçun her ne şart ve amaç altında olursa olsun toplum huzurunu bozduğunu, toplumu oluşturan bireyleri endişelendirip güven içinde olup olmadıkları şüphesi içerisine ittiğini belirterek kimsenin buna hakkı olmadığını belirtti.

Yargıç Gökan Asafoğulları sanıkları aleyhlerine getirilen davalardan suça katkılarına göre değerlendirdikten sonra sanıklar Eren Baysal ve Ozan Ögeyik’i 8 yıl, Adem Bağlars’ı ise 7 yıl hapis cezası ile cezalandırdıklarını açıkladı.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.