banner913
banner932
banner1012

Kiralık katile yardım edenler aranıyor

banner1020

Mağusa’da bir kadını öldürmesi için KKTC'ye gönderilen ve öldüreceği kadının evi önünde pusudayken son anda yakalanan zanlı Sehbetullah Aydoğan’a yardım ve yataklık yapan kişiler polis tarafından aranıyor

banner974
Kiralık katile yardım edenler aranıyor

banner971

Gamze PİR BAYKUR

Mağusa'da ikamet eden ve kimliği açıklanmayan bir bayanı öldürmesi için 9 Nisan tarihinde Türkiye’den KKTC'ye gönderilen ve öldüreceği bayanın evi önünde pusuda beklerken son anda yakalanan zanlı Sehbetullah Aydoğan almış olduğu tutukluluk süresinin dolmasının ardından dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. “Öldürmek için gizli ittifak kurmak”, “Kanunsuz patlayıcı madde tasarrufu” ve “Kanunsuz ateşli silah tasarrufu” suçlamalarıyla ilgili olarak mahkemeye çıkarılan zanlı Aydoğan’ın, tutukluluk süresi 8 gün daha uzatılırken, polis, zanlı Aydaoğan’a yardım, yataklık ve kılavuzluk yapan suç ortaklarının peşine düştü.

SORUŞTURMA ÇOK YÖNLÜ DEVAM EDİYOR...

Meselenin tahkikat subayı Müfettiş Muavini Ömür Dalkıran, 13 Nisan tarihinde PGM Özel Soruşturma Birimi tarafından alınan bir bilgide Türkiye’den bir tetikçinin Mağusa’da ikamet eden bir bayanı öldürmeye geldiğinin öğrenildiğini belirtti. Alınan bilgi üzerine PGM Özel Soruşturma Birimi ekiplerince öldürüleceği öğrenilen bayanın adresine gidildiğini belirten Dalkıran, saat 21:40 raddelerinde yapılan operasyonda zanlı Sehbetullah Aydoğan’ın öldürülecek bayanın evi önünde beklerken tespit edildiğini açıkladı. Dalkıran, zanlı Aydoğan’ın üzerinde yapılan aramada belinin sağ ve sol yanına sıkıştırılmış vaziyette 2 adet 7.65 mm çapında tabanca, 2 adet şarjör ve şajörler içerisinde toplam 14 adet 7.65 mm çapında canlı mermi bulunduğunu açıklayarak zanlının tutuklandığını belirtti. Zanlı Aydoğan’ın yapılan ilk sorgusunda mesele ile ilgili olarak gönüllü ifade verdiğini belirten Dalkıran, zanlının 14 Nisan tarihinde mahkeme huzuruna çıkarılarak aleyhine 3 günlük tutukluluk süresi temin edildiğini anımsattı.

TABANCALAR, ŞARJÖRLER VE MERMİLER BALİSTİK İNCELEMEYE GÖNDERİLDİ...

Meselenin tahkikat subayı Müfettiş Muavini Ömür Dalkıran, zanlı Sehbetullah Aydoğan aleyhine alınan 3 günlük süre içerisinde zanlının tasarrufunda bulunan cep telefonu ve kullandığı hat ile ilgili olarak görüşme dökümleri için yazı yazıldığını ancak görüşme dökümlerini henüz temin edemediklerini söyledi. Yine mesele ile ilgili olarak olay yeri ve çevresindeki iş yerlerine ait güvenlik kamerası kayıtlarının incelendiğini belirten Dalkıran, yapılan ilk incelemelerde zanlının görüntüsünün bir işyeri kamerasında tespit edildiğini ancak incelemelerin halen devam ettiğini ifade etti. Dalkıran, yine zanlı Aydoğan’ın üzerinde tespit edilen 2 adet tabanca, 2 adet şarjör ve 14 adet canlı merminin balistik muayenesi için, daha önce bir olayda kullanılıp kullanılmadığının tespiti için ve parmak izi araştırması için PGM Adli Bölüm Müdürlüğü’ne teslim edildiğini ancak raporların henüz temin edilemediğini belirterek, konu tabanca ve mermilerin başka bir olayda kullanıldıklarının tespit edilmesi halinde tahkikatın seyrinin değişeceğini açıkladı.

Zanlı Sehbetullah Aydoğan aleyhine alınan 3 günlük tutukluluk süresi içerisinde zanlının ikinci bir gönüllü ifade vererek tabancalarla bir kişinin vurulacağı ile ilgili ittifak yapıldığını beyan ettiğini belirten Müfettiş Muavini Ömür Dalkıran, zanlının vermiş olduğu birinci ve ikinci ifadeleri ile ilgili teyit ve tezkip çalışmalarının yapıldığını ve hala daha teyit ve tezkibi yapılmayan bir çok hususun bulunduğunu söyledi. Dalkıran, ayrıca zanlının gönüllü ifadesinde belirtmiş olduğu kendisine yardım, yataklık ve kılavuzluk eden suç ortaklarına henüz ulaşamadıklarını ve konu kişilerin tespiti için çalışmaların çok yönlü devam ettiğini açıkladı. Tahkikat kapsamında zanlı Aydoğan ile birlikte olay yerine gidilerek tatbikat yapıldığını belirten Dalkıran, zanlının araçla bırakıldığı, saklandığı ve yakalandığı yerlerin zanlının gösterimi üzerine tespit edilerek fotoğraflandığını da açıkladı.

KAMUOYUNDA BÜYÜK İNFİAL YARATTI...

Müfettiş Muavini Ömür Dalkıran, soruşturmakta oldukları meselenin kamu oyunda büyük infial yarattığına dikkatleri çekerek, bu tür suçların meydana çıkarılmasında kamu menfaatinin bulunduğunu söyledi. Meseleyi tam anlamıyla ve tüm yönleriyle meydana çıkarmak için soruşturmayı çok yönlü yürüttüklerini belirten Dalkıran, henüz soruşturmanın tamamlanmadığını bu nedenle ek tutukluluk süresine ihtiyaçları olduğunu açıkladı. Dalkıran, yürütülen tahkikatın selameti açısından zanlı Sehbetullah Aydoğan’ın 8 gün süreyle daha poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hazal Hacımulla, zanlı Sehbetullah Aydoğan’ın tahkikat maksatları bakımından 8 gün süreyle daha poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.