banner913
banner932
banner1012

Kendisine ait olmayan evi kiraladı

banner1020

Girne’de başkasına ait daireyi kendisininmiş gibi gösterip kiralayan Çilem Candaş, kira parasını alıp evin anahtarını vermeyince tutuklandı

banner974
Kendisine ait olmayan evi kiraladı

banner971

 Evrim KAMALI

Girne’de başkasına ait daireyi kendisininmiş gibi gösterip kiralayan zanlı Çilem Candaş tutuklanarak dün mahkeme huzuruna çıkarılarak teminata bağlandı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren polis memuru Hüseyin Soyel olayla ilgili bulguları aktardı. Soyel zanlı Çilem Candaş’ın “Sahtekârlıkla Para Temini” suçundan methaldar olduğunu söyledi. Polis zanlı Candaş’ın 18 Ocak – 5 Şubat tarihleri arasında Girne’de Depa Apartmanı’ndaki bir başkasına ait olan daireyi kendisine ait olduğunu beyan edip N.A isimli öğrenciye kiraladığını ve sahtekârlıkla 6 bin 242 TL kira ücreti aldığını söyledi. N.A’nın parayı vermesine karşın evin anahtarlarını vermeyen Çilem Candaş’ı polise şikâyet etmesi ile olayın ortaya çıktığını mahkemeye aktardı. Polis mesele ile ilgili olarak başlatılan soruşturmanın tamamlandığını ve zanlının mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlanmasını talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Mesut Mesutoğlu, zanlının ilerde görüşülecek davasında hazır olmasını sağlamak maksadı ile yurtdışına çıkışının yasaklanması, 50 Bin TL değerinde şahsi kefalet senedi imzalaması ve KKTC vatandaşı muteber bir kefilin 30 bin TL değerinde kefalet senedi imzalaması koşulu ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.