banner913
banner932
banner1012

Kazanın nedeni yine uyuşturucu

banner1020

Mağusa’da önceki akşam trafik kazası yapan araçta yolcu olarak bulunan Veli Turaç’ın cebinden yarım gram uyuşturucu madde çıktı. Turaç, uyuşturucuyu 30 TL’ye aldığını ifade etti

banner974
Kazanın nedeni yine uyuşturucu

banner971

Gamze PİR BAYKUR

Mağusa’da önceki akşam kaza yapan araçta yolcu olarak bulunan Veli Turaç’ın cebinden yaklaşık yarım gram uyuşturucu olduğuna inanılan madde çıktı. “Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu” suçundan dolayı tutuklanarak dün Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan zanlı Turaç, tutuksuz yargılanmak üzere teminata bağlandı.

Meselenin tahkikat memuru Hüseyin Özdesoy, 28 Ağustos tarihinde alınan bir bilgide Mağusa Surlariçi’nde HJ  plakalı araç ile kaza yapan C.K ve araçta yolcu olarak bulunan zanlı Veli Turaç ile B.B’nin alıkonulduğu ve zanlı Turaç’ın üzerinde yapılan aramada cebinde kağıt parçasına sarılı yarım gram ağırlığında uyuşturucu olduğuna inanılan maddenin tespit edildiğinin öğrenildiğini açıkladı. Ayni gün konu yere gidilerek zanlı Veli Turaç, C.K ve B.B’nin teslim alındığını belirten Özdesoy, yapılan soruşturmada zanlı Turaç’ın, tasarrufunda bulunan maddenin kendisine ait olduğu ve ayni gün 30 TL karşılığında bir kişiden aldığını beyan ettiğini açıkladı. Özdesoy, C.K ile B.B’nin mesele ile bağlantısı olmadığının tespit edilmesinden dolayı serbest bırakıldığını söyledi. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın tamamlandığını belirten Özdesoy, zanlı Veli Turaç’ın uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hazal Hacımulla, zanlı Veli Turaç’ın kimlik, pasaport ve seyahat belgelerine el konularak KKTC dışına çıkışının men edilmesine, 2 bin TL nakdi teminat ödemesine ve 1 KKTC vatandaşının 50 bin TL şahsi kefalet senedi imza etmesine emir verdi.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.