banner913
banner932
banner1012

Kardeşler uyuşturucu ile yakalandılar

banner1020

PGM Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekipleri aldıkları ihbar üzerine harekete geçerek Müslüm Kaya ve Orhan Kaya kardeşlerin tasarrufunda 30 gr ağırlığında Hintkeneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde ele geçirdi

banner974
Kardeşler uyuşturucu ile yakalandılar

banner971

Gamze PİR BAYKUR

Mağusa’da aldıkları bir ihbar üzerine harekete geçen PGM Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekipleri, Mağusa girişinde pusuya yatarak içerisinde uyuşturucu madde olduğu ve Lefkoşa istikametinden Mağusa istikametine doğru seyrettiği öğrenilen PC 008 plakalı aracı beklemeye başladı.  Mağusa girişine gelmesiyle birlikte polis tarafından yapılan “Dur” uyarısına uymayan PC 008 plakalı araç ile Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekipleri arasında kovalamaca başladı. Kovalamaca esnasında ise PC 008 plakalı araçtan 30 gr ağırlığında Hintkeneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde atıldığı tespit edildi. Akabinde PC 008 plakalı araç sürücüsü Müslüm Kaya ve araçta yolcu olarak bulunan Orhan Kaya tutuklanırken araçta zanlılar ile birlikte bulunan 1 kişi ise aranıyor. 30 gr ağırlığındaki Hintkeneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan maddeyi tasarruflarında bulunduran Kaya kardeşler dün Mağusa Kaza Mahkemesi’nde nöbetçi yargıç huzuruna çıkarılarak aleyhlerinde 3’er günlük tutukluluk süresi temin edildi.

 “DUR” UYARISINA RAĞMEN KAÇTILAR…

Meselenin tahkikat memuru Hasan Selvili,  3 Kasım tarihinde alınan bir bilgide zanlı Müslüm Kaya ve zanlı Orhan Kaya’nın tasarruflarında kanunsuz uyuşturucu madde olduğu ve kullanmakta oldukları PC 008 plakalı araç ile Lefkoşa istikametinden Mağusa istikametine doğru seyir halinde olduklarını öğrendiklerini söyledi. Alınan ihbar üzerine Mağusa girişi yakınlarında pusu görevine başlanıp söz konusu aracın gelmesinin beklendiğini belirten Selvili, PC 008 plakalı aracın konu yere geldiğinde durdurulmak istendiğini ancak konu aracın polis tarafından yapılan “Dur” uyarısına uymayarak kaçtığını açıkladı. Selvili, zanlı Müslüm Kaya, zanlı Orhan Kaya ve tespit edilemeyen bir kişinin daha bulunduğu aracın takibine başlandığını belirtti.  Konu aracın Baykal bölgesine geldiğinde zanlı Müslüm Kaya’nın araç içerisinden şeffaf naylon attığının görüldüğünü söyleyen Selvili, zanlı Müslüm Kaya’nın atmış olduğu konu şeffaf naylonun yanına gidildiğini ve PC 008 aracın takibinin bırakıldığını belirtti. Selvili, araçtan atılan şeffaf naylonda yapılan kontrolde içerisinde 30 gr ağırlığında Hintkeneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde bulunduğunu açıkladı. Akabinde zanlı Müslüm Kaya ile Orhan Kaya’nın evine gidildiğini ve zanlı Orhan Kaya’nın tespit edilerek tutuklandığını belirten Selvili, daha sonra zanlı Müslüm Kaya’nın da Mağusa Polis Müdürlüğü’ne gelmesi üzerine tutuklandığını açıkladı. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın yeni başladığını ve mesele ile bağlantısı olduğuna inanılan 1 kişinin daha arandığını belirten Selvili, zanlı Müslüm Kaya ile Orhan Kaya’nın 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmalarını talep etti.

Mağusa Kaza Mahkemesi Kıdemli Yargıcı Ayşen Toroslu, zanlı Müslüm Kaya ile Orhan Kaya’nın tahkikat maksatları bakımından poliste 3’er gün süreyle tutuklu kalmalarına emir verdi.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.