banner913
banner932
banner1012

Karalım’a sahtekârlık suçlaması

banner1020

Karalım Co. Ltd direktörü Mehmet Karalım’ın, kendisine ait Karalım Co. Ltd tarafından yaptırılan ve 2016 yılı içerisinde Cemaliye Bergün’e sattığı daireyi Bergün’den habersiz başkasına kiraladığı ortaya çıktı

banner974
Karalım’a sahtekârlık suçlaması

banner971

Evrim KAMALI

Ülkemizin tanınmış iş adamlarından olan Mehmet Karalım sahte evrak düzenleme ve sahtekârlıkla para temini suçlarından tutuklanarak dün Lefkoşa’da mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren Lefkoşa polis Müdürlüğüne bağlı adli şubede görevli polis memuru İbrahim Fuat olayla ilgili bulguları aktardı. Fuat huzurda bulunan zanlı Mehmet Karalım’ın Mayıs – Eylül 2017 tarihleri arasında kendisine ait Karalım Co. Ltd tarafından yaptırılan ve 2016 yılı içerisinde Dilekkaya'da sakin Cemaliye Bergün’e sattığı Hamitköy’de bulunan daireyi Bergün’den habersiz başkasına kiralayarak Sahtekârlıkla Para Temini suçunu işlediğini söyledi.

Polis mesele ile ilgili olarak zanlının kiracılara ve Vergi Dairesine şirketi adına düzenleyip verdiği kira sözleşmesinin tespit edilip emare olarak alındığını belirterek soruşturmanın tamamlandığını belirterek zanlının mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlanmasını talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Kıdemli Yargıç Tacan Reynar zanlının ilerde görüşülecek davasında hazır bulunmasını sağlamak maksadı ile yurtdışına çıkışının yasaklanması ve KKTC vatandaşı muteber bir kefilin 100 Bin TL değerinde kefalet senedi imzalaması koşulu ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.