banner913
banner932
banner1012

Kaportacı işçisi araçları temizledi

banner1020

Akdoğan’da çalışmakta olduğu kaportacı dükkanına gelen müşterilerin araçlarından güneş gözlüğü ve parfüm çaldığı tespit edilen Bangladeş uyruklu Mohammad Osman Sadon Mollah tutuklandı

banner974
Kaportacı işçisi araçları temizledi

banner971

Gamze PİR BAYKUR

Akdoğan’da çalışmakta olduğu “Çardaklar Kaporta” isimli işyerine tamir için gelen bazı araçlardan toplam 8 güneş gözlüğü ve 4 parfüm çalmakla suçlanan Bangladeş uyruklu Mohammad Osman Sadon Mollah isimli işçi patronu Yalçın Çardak’ın şikayeti üzerine tutuklandı. “Araçtan sirkat” suçlamasıyla ilgili olarak dün Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan ve tutuksuz yargılanmak üzere teminata bağlanan zanlı Mollah, teminat şartlarını yerine getiremediği  gerekçesiyle davaları görüşülünceye değin 1 ayı geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderildi.

PARFÜMLER VE GÜNEŞ GÖZLÜKLERİ VALİZİNDEN ÇIKTI…

Meselenin tahkikat memuru Enis Özdemir, 27 Eylül tarihinde Akdoğan’da Yalçın Çardak’ın, yaklaşık 4 aydır sahibi ve işletmecisi olduğu “Çardaklar Kaporta” isimli işyerine tamir için gelen bazı araçlardan gözlük ve parfümlerin çalındığı ile ilgili müşterilerden şikayet aldığını ve bu konu ile ilgili yanında çalışma izini ile çalışmakta olan zanlı Mohammad Osman Sadon Mollah’tan şüphelendiğini belirterek polisten yardım istediğini açıkladı. Ayni gün zanlının Akdoğan’daki evinde arama yapıldığını belirten Özdemir, yapılan aramada zanlının yatak odasında zanlıya ait valiz içerisinde 8 adet güneş gözlüğü ve 4 adet parfümün tespit edildiğini açıkladı. Özdemir, mesele ile ilgili yapılan ileri tahkikatta valiz içerisinde bulunan gözlüklerden Ray-Ban marka 500 TL değerindeki gözlüğün Emine Öztem’e ait olduğu, Mariness marka güneş gözlüğünün Aysel Naimoğlu’na ait olduğunu ve 40 Euro değerindeki erkek parfümünün ise Süleyman Kutlu’ya ait olduğunun tespit edildiğini açıklayarak zanlının tutuklandığını söyledi. Halen sahibi tespit edilemeyen güneş gözlüklerinin olduğunu söyleyen Özdemir, iş yeri sahibinin geriye dönük 5 aylık kayıtlarından müşterilerine ulaşmaya çalışarak gözlüklerin sahiplerini bulmaya çalıştığını da belirtti. Zanlı aleyhine yürütülen tahkikatın devam ettiğini ancak zanlının etki etme olasılığının bulunmadığını ifade eden Özdemir, zanlının uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

TEMİNAT ŞARTLARINI YERİNE GETİREMEDİ…

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Gökhan Asafoğulları, zanlı Mohammad Osman Sadon Mollah’ın kimlik, pasaport ve seyahat belgelerine el konularak KKTC dışına çıkışının men edilmesine, 2 bin TL nakdi teminat ödemesine, 1 KKTC vatandaşının 40 bin TL şahsi kefalet senedi imza etmesine ve haftada 3 gün en yakın polis karakoluna giderek ispatı vücutta bulunmasına emir verdi. Zanlı Mollah ise teminat şartlarını yerine getiremediği için davaları görüşülünceye değin 1 ayı geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderildi.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.