banner913
banner932
banner1012

Kaçak yolla Güney’e geçti, dönüşte yakalandı

banner1020

Lokmacı Kapısı’ndan muhaceret işlemi yaptırmadan Güney Kıbrıs’a geçen Mutlu Yüksel, önceki gün yine aynı yolla KKTC’ye giriş yapmak isterken tespit edildi. Yüksel’in Kuzey Kıbrıs’ta TC’li turist olarak bulunduğu ortaya çıktı.

banner974
Kaçak yolla Güney’e geçti, dönüşte yakalandı

banner971

Evrim KAMALI

Lokmacı Sınır Kapısı’ndan Eylül ayı içerisinden muhaceret işlemi yaptırmadan Güney Kıbrıs’a geçen ve önceki gün yine aynı yolla KKTC’ye giriş yapmak isterken tespit edilen zanlı Mutlu Yüksel tutuklanarak dün Lefkoşa’da mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren Polis memuru Aytan Özoğlu zanlı Mutlu Yüksel’in Eylül 2017 tarihi içerisinde Lokmacı Sınır Kapısı’ndan muhaceret işlemlerini yaptırmadan Güney Kıbrıs’a geçtiğini belirtti. Polis zanlının daha sonra 14 Eylül tarihinde yine aynı yolla KKTC’ye giriş yapmak istediği esnada tespit edilerek tutuklandığını ve vermiş olduğu gönüllü ifadesinde suçunu kabul ettiğini söyledi. Polis zanlı aleyhine başlatılan soruşturmanın tamamlandığını, ülkemizde TC’li turist olarak bulunduğunu belirterek mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlamasını talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Rauf Kürşad zanlının yasal statüsünü ve işlemiş olduğu suçu da dikkate alarak tutuklu yargılanmasının uygun olacağını ve bu bağlamda 15 günü geçmeyen bir süre hükümsüz tutuklu olarak cezaevinde beklemesine emir verdi.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.